Ελβετία: Δημοψήφισμα για το αν πρέπει οι αγελάδες να έχουν κέρατα - Έλα ντε!

Αυτά είναι προβλήματα...

Στην Ελβετία οι πολίτες της χώρας έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές δημοψήφισμα, το οποίο αφορά την προστασία της «αξιοπρέπειας των εκτρεφόμενων ζώων» και διεξάγεται έπειτα από πρωτοβουλία του 66χρονου αγρότη Αρμέν Καπόλ.

Το δημοψήφισμα συγκεκριμένα σχετίζεται με το αν είναι υπέρ ή κατά της χορήγησης επιδοτήσεων σε κτηνοτρόφους, οι οποίοι αφήνουν τα κέρατα των αγελάδων και των κατσικών να αναπτύσσονται φυσιολογικά. Οι πολίτες θα ψηφίσουν την Κυριακή!

Το δημοψήφισμα για την προστασία της «αξιοπρέπειας των εκτρεφόμενων ζώων» διεξάγεται έπειτα από πρωτοβουλία του 66χρονου αγρότη Αρμέν Καπόλ, ο οποίος δήλωσε πως το να ακούει τις αγελάδες του ήταν η έμπνευσή του για την εκστρατεία που έκανε επί εννέα χρόνια, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τον επιπλέον χώρο για βοσκή που χρειάζονται τα ζώα με κέρατα.

«Πρέπει να σεβόμαστε τις αγελάδες όπως είναι. Αφήστε ήσυχα τα κέρατά τους», είπε επίσης στο πρακτορείο Reuters.

Κι όμως ο επίμονος αυτός αγρότης κατάφερε να μαζέψει περισσότερες από 100.000 υπογραφές για να δημιουργηθεί το δημοψήφισμα! 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ