Γαλλία: 9χρονο αγόρι έχασε την ζωή του όταν τον ξυλοκόπησαν επειδή δε έκανε τα μαθήματά του

Το μικρό αγόρι δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα.

Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας συνελήφθησαν μετά τον θάνατο ενός εννέαχρονου αγοριού στο σπίτι του στην ανατολική γαλλική πόλη Mulhouse.

Οι αστυνομικές πηγές είπαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι το αγόρι αρνήθηκε να κάνει την εργασία του για το σχολείο και ξυλοκοπήθηκε άγρια. Τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του καθώς και η ετεροθαλής αδερφή του ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Αν και η μητέρα του δεν ήταν εκεί, και αυτή συνελήφθη και γνώριζε τι συμβαίνει, αναφέρει το BBC. Ο θάνατος του παιδιού σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και προκάλεσε σοκ στην πόλη του Mulhouse.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση το παιδί είχε μώλωπες σε όλο του το σώμα και παρόλο που είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, οι παθολόγοι δήλωσαν ότι η αιτία θανάτου ήταν τα χτυπήματα που είχε δεχτεί.

Να σημειωθεί πως η μητέρα του ήταν μακριά από το σπίτι σε ένα επαγγελματικό ταξίδι, αλλά είχε ενθαρρύνει την τιμωρία του στα άλλα μέλη της οικογένειας επειδή δεν ήθελε να κάνει την εργασία του. Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας φυλάσσονταν την Πέμπτη στο Mulhouse και έπρεπε να εμφανιστούν ενώπιον του τοπικού εισαγγελέα πριν από την δικαστική έρευνα.

Αν και ο 19χρονος μεγαλύτερος αδελφός είναι ύποπτος για τη δολοφονία, ένας δικαστής διερεύνησης θα προσπαθήσει να ρίξει φως στην τραγωδία. Ο θάνατος του παιδιού έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία η Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας πρόκειται να εξετάσει την απαγόρευση της βίας.

Οι δύο προτάσεις της Εθνοσυνέλευσης είναι, τα παιδιά να έχουν δικαίωμα σε μια εκπαίδευση χωρίς βία, και να απαγορευθεί σε όσους έχουν γονική εξουσία η χρήση "μέσων ταπείνωσης όπως σωματικής ή λεκτικής βίας, σωματικής τιμωρίας και ηθικής κακοποίησης".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ