Βόμβα από την αποκάλυψη των Anonymous -Σχέδιο παρακολούθησης της Ευρώπης από την Βρετανία!

Η ομάδα των Anonymous υποστηρίζει ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια "μυστική υπηρεσία πληροφοριών μεγάλης κλίμακας" σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά για να έχει πρόσβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών εθνών.

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη που έκαναν οι Anonymous την Παρασκευή: Υποστηρίζουν ότι έχουν στην κατοχή τους έγγραφα για ένα δίκτυο μυστικών υπηρεσιών που δρα στην Ευρώπη υποκινούμενο από την Βρετανία.

Συγκεκριμένα τα έγγραφα αυτά αποκαλύπτουν την δράση μιας ΜΚΟ που έχει έδρα το Λονδίνο και σκοπό την “υπεράσπιση της δημοκρατίας ενάντια στην παραπληροφόρηση”. Αντί όμως για αυτό, το πρότζεκτ με το όνομα «Integrity Initiative» φέρεται να χρησιμοποιείται από τη βρετανική κυβέρνηση για να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών της Ευρώπης.

Η ομάδα των Anonymous υποστηρίζει ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια "μυστική υπηρεσία πληροφοριών μεγάλης κλίμακας" σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά για να έχει πρόσβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών εθνών.

Ως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της δράσης αυτής η ομάδα των χάκερ αναφέρει αυτό  Πέδρο Μπάνο στην Ισπανία, ενός συνταγματάρχη με φιλορωσικά αισθήματα, του οποίου ο διορισμός ως επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας εμποδίστηκε  . Όπως λένε οι Anonymous μεγάλο ρόλο σε αυτή την απόφαση έπαιξε το δίκτυο του «Integrity Initiative» στην Ισπανία, το οποίο με μια τεράστια καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα το 2018, κατάφερε να προκαλέσει αναταραχή στην ισπανική πολιτική ζωή αλλά και στα ΜΜΕ με τελικό αποτέλεσμα τα κόμμα της χώρας να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να ακυρώσει τον διορισμό.

Οι Anonymous υποστηρίζουν ότι ότι η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών μπορεί να διεξάγει παρόμοιες επιχειρήσεις στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τις Κάτω Χώρες, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

Με προϋπολογισμό 1,9 εκατομμυρίων λιρών αυτή η υπηρεσία φέρεται να αποτελείται από ομάδες δημοσιογράφων, πολιτικών, στρατιωτικών, ακαδημαϊκών και επιστημόνων από όλη την Ευρώπη και σκοπό της είναι η αναζήτηση οποιαδήποτε πληροφορίες για επιρροή των Ρώσων στην Ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή αλλά και γενικότερα. Στόχος είναι να επεμβαίνει και να επηρεάζει αρνητικά την πολιτική των ρώσων στην Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα, αλλά ουσιαστικά να παρεμβαίνει με τις απόρρητες πληροφορίες που συλλέγει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών χωρών, όπως αναφέρει το sputnik news

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι το Λονδίνο επιδιώκει μακροπρόθεσμα να δημιουργήσει παρόμοιες ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, των ΗΠΑ και της Ευρώπης, ως μέρος του «ήσυχου αποικισμού των δύο πρώην βρετανών γειτόνων στην ΕΕ και των συμμάχων του ΝΑΤΟ». "

Στα έγγραφα που υποστηρίζουν ότι έχουν στην κατοχή τους οι Anonymous δεν φαίνεται πουθενά ότι είναι κυβερνητικό όργανο, αλλά συνεργάζονται με ανώνυμες βρετανικές κρατικές υπηρεσίες. Μάλιστα υποστηρίζουν πως έχουν λάβει 168.000 λίρες από τη δημόσια διπλωματία του ΝΑΤΟ και 250.000 από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όλες αυτές οι εργασίες γίνονται υπό απόλυτη μυστικότητα μέσω κρυφών επαφών στις βρετανικές πρεσβείες, γεγονός που δημιουργεί περισσότερες υποψίες ότι η Βρετανία χρησιμοποιεί μια εύλογη δικαιολογία για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα επιρροής πληροφοριών και πολιτικής παρέμβασης στις υποθέσεις άλλων χωρών"

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ