Μεγάλη κρίση στις σχέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας: Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για επίθεση σε πλοία (Φωτό & Βίντεο)

Στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία.

«Φωτιά» στις σχέσεις Ουκρανίας - Ρωσίας έβαλε η -κατά το Κίεβο- χθεσινή (25/11) επίθεση της Μόσχας σε πλοία του ναυτικού του, με αποτέλεσμα των τραυματισμό ενός ναύτη, στην Αζοφική Θάλασσα (Κριμαία).

Σύμφωνα με την Ουκρανία, βλήματα ρωσικού λιμενικού σκάφους έπληξαν ένα από τα τρία πολεμικά σκάφη της που έπλεαν στην περιοχή, προκαλώντας μεγάλη ζημιά, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η αδρανοποίησή του.

Από την πλευρά της, η Ρωσία υποστηρίζει τρία πολεμικά σκάφη του ουκρανικού ναυτικού πραγματοποίησαν μη εξουσιοδοτημένη πλεύση σε ρωσικά χωρικά ύδατα σύμφωνα με την «Daily Mail».

Στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, ζήτησε οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις των εφέδρων να τεθούν σε επιφυλακή κατά τη διάρκεια χθεσινής (25/11) συνεδρίασης  του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το Κοινοβούλιο της χώρας αναμένεται, σήμερα (26/11), σε έκτακτη συνεδρίασή του, να επικυρώσει την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας για επιβολή στρατιωτικού νόμου για δύο μήνες.

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το χθεσινό (25/11) γεγονός ανησύχησε τον ΟΗΕ κι έτσι θα συγκληθεί εκτάκτως, σήμερα (26/11), στις 18:00 (ώρα Ελλάδας), το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ύστερα από ρωσοουκρανικό αίτημα.

Από την πλευρά του, το Κίεβο έκανε λόγο για «άφρονα και προμελεμετημένη ενέργεια της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας».

Η Μόσχα, πάλι, υποστήριξε ότι «τα σκάφη του ουκρανικού ΠΝ επιδίδονταν σε παράνομες ενέργειες» και έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς στα ρωσικά χωρικά ύδατα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ