Sara Blakely: Πως έγινα πλούσια με τον κορσέ Spanx – Η CEO μητέρα 4 παιδιών, μέντορας για εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο (φωτό)

Κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία γύρω από το όνομά της.

Η Sara Blakely χρειάστηκε να διοικήσει την εταιρεία της, Spanx, μόνο ένα χρόνο πριν γίνει εκατομμυριούχος το 2000 σε ηλικία 29 ετών.

Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, έγινε η νεότερη γυναίκα δισεκατομμυριούχος σε ηλικία 41 ετών.

Με 5.000 δολάρια στην τσέπη από τη δουλειά της ως πλανόδια πωλήτρια και χωρίς καθόλου εμπειρία, η Σάρα Μπλέικλι έχτισε μια επιχείρηση που αξίζει δισεκατομμύρια.

Η Μπλέικλι έχει δηλώσει ότι ο πατέρας της ευθύνεται κατά πολύ για την επιτυχία της, γιατί την ενθάρρυνε να... αποτύχει.

Κάτι ίσως που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν για την Sara είναι πως η ιδιοκτήτρια και γενική διευθύντρια της φίρμας εσωρούχων Spanx αρχίζει τη μέρα της με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Ξεκινά από το σπίτι της μία ώρα νωρίτερα δηλαδή απ’ όσο χρειάζεται, κι αυτό για να περιηγηθεί με το αμάξι της «ασκόπως», όπως τονίζει, στην πόλη.

Έτσι σε αυτή την μια ώρα που οδηγεί στην πόλη πριν πάει στην δουλειά της, της έρχονται οι ιδέες που έχει για την επιχείρησή της.

«Βρήκα πού κάνω τις καλύτερες σκέψεις μου και είναι τελικά μέσα στο αυτοκίνητο», είπε πρόσφατα στον συνιδρυτή του LinkedIn, Reid Hoffman, «ζω πραγματικά πολύ κοντά στη Spanx, κι έτσι έφτιαξα αυτό που οι φίλοι μου αποκαλούν ‘‘ψεύτικη μετακίνηση’’. Ξυπνάω μία ώρα νωρίτερα γιατί πρέπει να πάω υποτίθεται στη Spanx και οδηγώ ασκόπως στην Ατλάντα προσπαθώντας υποτίθεται να φτάσω στον προορισμό μου, ώστε να κάνω τις σκέψεις μου να έρθουν σε μένα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ