Ντένιζ Κόατς: H γυναίκα που κερδίζει 1 εκ. ευρώ τη μέρα βάζοντας τους άνδρες να ...παίζουν

Βγάζει 95 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Η Apple είναι σήμερα από τους κολοσσούς της βιομηχανίας με τα κέρδη της να είναι δυσθεώρητα, ενώ ο επικεφαλής της, ο Τιμ Κουκ, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους διευθύνοντες συμβούλους στην ιστορία. Όμως αυτά δεν αρκούν ώστε το «μεγάλο κεφάλι» της Apple να πλησιάσει τον μισθό της Ντένιζ Κόουτς.

Η διευθύνουσα σύμβουλος και κληρονόμος της στοιχηματικής εταιρείας Bet365, που είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο του διαδικτυακού τζόγου, βλέπει τον τραπεζικό της λογαριασμό να αυξάνεται κάθε χρόνο με το απίθανο ποσό των 265 εκατομμυρίων λιρών, περίπου 300 εκατ. ευρώ! Ο μισθός της Ντενίζ Κόουτς είναι υπερτριπλάσιος από τον μισθό του Τιμ Κουκ της Apple και αγγίζει... μόλις τα 95 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Ένα μισθό πάντως που φαίνεται να αξίζει η διευθύνουσα σύμβουλος της Bet365 καθώς πέρυσι παρουσίασε τζίρο από τα πονταρίσματα που έφτασε τα 52,5 δισ. λίρες που ισοδυναμεί με το ΑΕΠ της Κροατίας και της Ουρουγουάης μαζί.

Η Κόουτς ήταν εκείνη που αποφάσισε την αγορά του διαδικτυακού ονόματος bet365.com σύμφωνα με το thelines.com έναντι 25.000 δολαρίων από τον προηγούμενο κάτοχό του και πάνω σε αυτό δημιούργησε την online εκδοχή της οικογενειακής επιχείρησης που είχε ξεκινήσει από μικρά πρακτορεία στοιχημάτων στην πόλη Στόουκ της Αγγλίας και έχει σήμερα κατακτήσει τον κόσμο.

Ποια είναι η Ντένιζ Κόουτς

Η δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Bet365 διαθέτει, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, περιουσία που ξεπερνά τα 5,1 δισ δολάρια. Είναι η μεγαλύτερη κόρη του Πίτερ Κόουτς που είναι πρόεδρος της Stoke City FC που αγωνίζεται στη Premier League. Είναι παντρεμένη με τον διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας, Ρίτσαρντ Σμιθ και διαθέτει πτυχίο στην Οικονομετρία από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Η επαφή της Ντένιζ Κόουτς με τον χώρο του στοιχήματος ήρθε σε νεαρή ηλικία καθώς ενώ ήταν ακόμη στο σχολείο, ξεκίνησε να δουλεύει στα ταμεία της οικογενειακής στοιχηματικής επιχείρησης Provincial Racing. Όταν απέκτησε το πτυχίο της εκπαιδεύτηκε στο λογιστήριο της οικογενειακής επιχείρησης, μέχρι που αργότερα της δόθηκε η δυνατότητα να διαχειριστεί μια μικρή αλυσίδα στοιχηματικών γραφείων που ανήκαν στην οικογένεια. Αυτό ήταν και το πρώτο βήμα προς την επιτυχία, καθώς η δαιμόνια Ντένιζ Κόουτς κατάφερε να αναπτύξει περαιτέρω την αλυσίδα και μέσω ενός δανείου από την Barclays απέκτησε μία ακόμα αλυσίδα με πρακτορεία στοιχημάτων.

Όλα αυτά οδήγησαν την Ντένιζ Κόουτς το 2017 να γίνει το πιο υψηλόμισθο αφεντικό στην Βρετανία. Για τις ανάγκες της σύγκρισης, σημειώνουμε πως όλοι οι μισθοί των ποδοσφαιριστών της Stoke City που ανήκει επίσης στην οικογένεια, ξεπερνούσαν οριακά τις 100 εκατομμύρια λίρες.

Όταν τον Ιανουάριο του 2000 η Κόουτς αγόραζε το domain Bet365 κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως 18 χρόνια αργότερα η εταιρεία θα μετατρεπόταν στην μεγαλύτερη στοιχηματική παγκοσμίως. Πλέον η Bet365 κερδίζει περισσότερα από 2 δισ δολάρια ετησίως με την στοιχηματική κίνηση να ξεπερνά τα 45 δισ. Αν και κατά καιρούς έχουν ακουστεί επικρίσεις εις βάρος της Ντένιζ Κόουτς για τον μισθό που δίνει στον εαυτό της, εντούτοις δεν φαίνεται να προβληματίζεται καθώς φέτος αποφάσισε να... της δώσει και αύξηση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ