Ποια είναι τα 5 ηθικά διδάγματα που μάθαμε από τον Χάρι Πότερ;

Ο Χάρι Πότερ, η διάσημη σειρά επτά μυθιστορημάτων φαντασίας της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, περιγράφει έναν κόσμο μάγων, με βασικό ήρωα ένα νεαρό αγόρι, τον Χάρι Πότερ.

Μέσα από τις περιπέτειες του Χάρι παίρνουμε πολλά μαθήματα ζωής:

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν μας, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας.
Το παρελθόν  είναι μέρος της ζωής μας, αλλά δεν χρειάζεται να μας κυνηγάει συνεχώς. Ο Χάρι έχασε τους γονείς του όταν ήταν μωρό και έπρεπε να ζήσει με τους θείους του. Η καθημερινότητά του ήταν μίζερη μετά το χαμό των γονιών του. Κι όμως, όλα αυτά άλλαξαν, όταν αποφάσισε να φτιάξει μόνος του το μέλλον του, πηγαίνοντας στη σχολή μαγείας.

Μερικές φορές πρέπει να κοιτάξουμε τους φόβους μας κατάματα.
Όσο κι αν θέλουμε να ζούμε σε ένα ροζ συννεφάκι, κάποιες φορές η ζωή απαιτεί να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας. Ο μεγαλύτερος φόβος του Χάρι ήταν ο Βόλντεμορτ, αυτός που σκότωσε τους γονείς του. Κι όμως, αποφάσισε να έρθει αντιμέτωπος με αυτόν. Και τον νίκησε, αναφέρει δημοσίευμα της Tsemperlidou.gr.

Δεν είμαστε ποτέ μόνοι.
Όλοι μας έχουμε νιώσει το αίσθημα της μοναξιάς, αλλά είμαστε ποτέ πραγματικά μόνοι; Ενώ ήταν φαινομενικά μόνος του τις περισσότερες φορές, ο Χάρι Πότερ είχε πάντα την υποστήριξη των φίλων και όσων των προστάτευαν. Όταν ο Χάρι δεν πήρε καμιά επιστολή από τους φίλους του όλο το καλοκαίρι, αισθάνθηκε παραμελημένος. Όμως, τα πράγματα δεν ήταν έτσι, γιατί το ξωτικό έκρυβε τις επιστολές. Οι φίλοι του ήταν πάντα δίπλα του.

Οι φίλοι θα σε βγάλουν από το πρόβλημα, αλλά οι καλύτεροι φίλοι θα συμμετέχουν στο πρόβλημά σου.
Σίγουρα, ένας φίλος θα σε βοηθήσει να βγεις από μια δυσάρεστη κατάσταση, αλλά ο καλύτερος σου φίλος θα μπει μέσα στο πρόβλημα. Κάθε φορά που ο Χάρι βρισκόταν σε μια δύσκολη κατάσταση, ο Ρον και η Ερμιόνη δεν τον βοηθούσαν απλά, αλλά έπαιρναν μέρος μαζί του σε όλες τις “μάχες”.

Μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τις δυσκολίες.
Όσο κι αν τον βοηθούσε να έχει τους φίλους του, δίπλα του σε κάθε εμπόδιο, ο Χάρι πάντα αποφάσιζε στο τέλος να δώσει μόνος του τη μάχη. Δεν μπορούμε να στηριχτούμε στους φίλους ή την οικογένειά μας για να μας σώζουν κάθε φορά. Πρέπει να μάθουμε να πολεμάμε και μόνοι μας. Κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο, αλλά ο Χάρι Πότερ απέδειξε ότι αξίζει τον κόπο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ