Στρασβούργο: Δέντρο 30 μέτρων, άπειρα λαμπιόνια & εγκαίνια της 449ης χριστουγεννιάτικης αγοράς του (φωτό)

Έγινε η φωταγώγηση του καθεδρικού ναού...

Η 449η χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου άνοιξε τις πύλες της με τη φωταγώγηση του καθεδρικού ναού και ενός έλατου ύψους 30 μέτρων στο κέντρο της πόλης. Για πέντε εβδομάδες, στολίδια, μουσικές και πολλά έθιμα θα δίνουν τον εορταστικό τόνο στην πόλη.

Ο δήμαρχος Ρολάν Ρις σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ κήρυξε την έναρξη της εορταστικής περιόδου ανάβοντας τα 250 στολίδια του δέντρου μπροστά σε χιλιάδες θεατές που είχαν συγκεντρωθεί πάνω στην πλατεία Κλεμπέρ.

Λίγο νωρίτερα, οι ανάδοχοι της εκδήλωσης, οι τραγουδιστές Ζαν Μανσόν και Βενσέν Νικλό, περπάτησαν στα δρομάκια της αγοράς κρατώντας ένα «μαγικό ραβδί» για να ανάψουν τα εκατοντάδες αστέρια, τις νιφάδες και τις γιρλάντες που είναι διάσπαρτα στις προσόψεις των σπιτιών της αλσατικής πόλης.

Η καρδιά της πόλης έχει μετατραπεί σε φρούριο, δεδομένης της μεγάλης αστυνομικής δύναμης που έχει αναπτυχθεί για λόγους ασφαλείας, ενώ οι μυρωδιές του ζεστού κρασιού κατέκλυσαν τους δρόμους, μόλις άνοιξαν τα περίπου 300 ξύλινα κιόσκια της αγοράς και γέμισαν τους πάγκους τους σοκολάτες, μπισκότα, με παραδοσιακές γλυκίσματα και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ