Ο μοναδικός μας Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί: Healthy πένες με κοτόπουλο (Βίντεο)

"Πετάξτε" όλες τις θερμίδες και καταναλώστε πρωτεΐνη!

Συστατικά
250 γρ. πένες high protein
αλάτι
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
2 κ.σ. θυμάρι
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
70 γρ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
200 γρ. καλαμπόκι
¼ ματσάκι δυόσμο
Για το σερβίρισμα

δυόσμο
θυμάρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις πένες.
  • Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε εγκάρσια το κάθε φιλέτο σε τέσσερις φέτες και απλώνουμε αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. θυμάρι και ελαιόλαδο.
  • Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε 3-4 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, το θυμάρι και τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, το κόβουμε σε λωρίδες και το βάζουμε στο μπολ.
  • Σουρώνουμε τις πένες, τις βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με δυόσμο, θυμάρι και ελαιόλαδο. 
  •  

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ