Good news: Μετανάστες πήραν ξύλα από καφενείο στον Έβρο για να ζεσταθούν - Άφησαν ένα σημείωμα και €10!

Τι έγραφε το σημείωμα που άφησαν.

Ένα περιστατικό που προκαλεί εντύπωση έγινε το βράδυ της Δευτέρας, 3 Δεκεμβρίου στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα, μια ομάδα παράτυπων μεταναστών από τους πολλούς που διέρχονται καθημερινά από το χωριό του βορείου Έβρου, έφτασαν στο καφενείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εξαιτίας των θερμοκρασιών που επικρατούν τον χειμώνα στη Βύσσα, οι μετανάστες, πιθανώς ύστερα από πολύωρη πεζοπορία στον Έβρο, πήραν 2 σακιά ξύλα με σκοπό να ζεσταθούν, καίγοντάς τα σε παρακείμενη περιοχή.

Οι ίδιοι, όμως, άφησαν έναν φάκελο προς τον ιδιοκτήτη του καφενείου, με ένα σημείωμα αλλά και €10.

Το σημείωμα ήταν γραμμένο στα αγγλικά:

«Χθες το βράδι μια ομάδα ανθρώπων ήρθαμε από την Τουρκία. Εξαιτίας του κρύου καιρού έπρεπε να ανάψουμε μια φωτιά και χρησιμοποιήσαμε τα ξύλα σας. Παρακαλούμε δεχθείτε αυτά τα ευρώ».

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Χαράλαμπος Τζεπκινλής, δηλώνει στο e-evros.gr ότι το γεγονός δεν τον ξενίζει, αφού μετανάστες διέρχονται καθημερινά από το χωριό.

«Περνάνε κάθε μέρα ομάδες κάθε λογής ανθρώπων, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κυρίως νωρίς το πρωί. Περνάνε με τα πόδια και φεύγουν. Καλό είναι να μην περνάνε, αλλά δεν έχουν πειράξει ποτέ κανέναν. Πριν 1 μήνα πέρασαν σε μια μέρα 30 άτομα μαζεμένα. Μπορεί να περνάνε χωριστά και 50 την ημέρα», επισημαίνει ο πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι «δεν φοβόμαστε. Παλιά μπορεί να έκλεβαν κανένα ξεκλείδωτο αυτοκίνητο. Οι Βυσσιώτες είναι καλοί άνθρωποι δεν λένε τίποτα. Τι να φοβηθώ;».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ