Γιατί συνέλαβαν τη δισεκατομμυριούχο κόρη του ιδιοκτήτη της Huawei - Έξαλλη η Κίνα (Φωτό)

Αιχμηρή ανακοίνωση της κινεζικής πρεσβείας στον Καναδά.

Η κόρη του ιδιοκτήτη της Huawei, Meng Wanzhou, συνελήφθη στο Βανκούβερ την 1η Δεκεμβρίου για πιθανή παραβίαση των κυρώσεων έναντι του Ιράν.

Δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι λεπτομέρειες της σύλληψής της, αλλά αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο έκδοσής της στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει η «South China Morning Post», αυτή η κίνηση έχει εξοργίσει την Κίνα κι αναμένεται να τινάξει στον αέρα την ανακωχή ανάμεσα σε Πεκίνο κι Ουάσινγκτον στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου.

Το Ιράν, άλλωστε, είναι στο κέντρο επικρίσεων από τη Δύση και κυρίως από τις ΗΠΑ και, μάλιστα, έχουν επιβληθεί βαρύτατες κυρώσεις.

Ο δυτικός κόσμος ανησυχεί για ενδεχόμενη ανάμειξη της κινεζικής κυβέρνησης στην ανάπτυξη του δικτύου πέμπτης γενιάς (5G).

Η κινεζική πρεσβεία στον Καναδά σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Η καναδική αστυνομία, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, συνέλαβε μια Κινέζα υπήκοο η οποία δεν παραβίασε οποιονδήποτε αμερικανικό ή καναδικό νόμο. Η Κίνα έχει ήδη υποβάλει επίσημα αιτήματα στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ζητώντας τους να επανορθώσουν αμέσως την εσφαλμένη συμπεριφορά τους και να αποκαταστήσουν την ελευθερία της κυρίας Μενγκ».

Από την πλευρά της, η Huawei έχει ανακοινώσει ότι δεν έχει ενημέρωση για κανένα αδίκημα με υπαιτιότητα της οικονομικής της διευθύντριας, δηλαδή της Meng Wanzhou.

Ο ιδιοκτήτης της Huawei, Ren Zhengfei, έχει και μια 21χρονη κόρη με το όνομα Annabel Yao, η οποία σπουδάζει στο Harvard.

Μάλιστα, η μικρότερη κόρη της οικογένειας είχε παρευρεθεί πρόσφατα στην εκδήλωση «Le Bal des Debutantes» στο Παρίσι, στην οποία οι θυγατέρες πλούσιων οικογενειών σκοπεύουν σε αναλόγου εισοδήματος γαμπρούς.

Η συλληφθείσα, την Παρασκευή, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα του Βανκούβερ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ