Γιατί το πιο εμβληματικό αξιοθέατο του Amsterdam δεν υπάρχει πια; Το «εκθρόνισαν» σε ένα βράδυ

To αξιοθέατο ξηλώθηκε μετά από 14 ολόκληρα χρόνια. 

Ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της ολλανδικής πρωτεύουσας, το «I am Amsterdam» δεν υπάρχει πια, καθώς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης αποφάσισε να το απομακρύνει οριστικά.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με το dezeen.com τα πασίγνωστα κόκκινα και λευκά γράμματα έξω από το Rijksmuseum όπου φωτογραφίζονταν καθημερινά χιλιάδες τουρίστες έχει αφαιρεθεί. Τα συγκεκριμένα γράμματα προσέλκυαν τόσο πολύ κόσμο που, σύμφωνα με τους τοπικούς δημοτικούς συμβούλους, «προσέλκυαν ένα πολύ μεγάλο πλήθος σε έναν ήδη περιορισμένο χώρο».

Παράλληλα, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη γιατί το «I Amsterdam» είχε γίνει «σύμβολο μαζικού τουρισμού και ατομικισμού σε μια πόλη που υποστηρίζει την αλληλεγγύη και την διαφορετικότητα».

«Το μήνυμα "I Amsterdam" είναι πως είμαστε όλοι ξεχωριστοί στην πόλη. Εμείς θέλουμε να δείξουμε κάτι άλλο: διαφορετικότητα, ανοχή, αλληλεγγύη», σχολίασε η Femke Roosma, μέλος των GroenLinks.

Παρόλα αυτά όπως μεταδίδει η επίσημη ιστοσελίδα του «I Amsterdam», τα γράμματα θα «ταξιδεύουν» σε διάφορα σημεία, όπως είχε γίνει πριν εγκατασταθούν μόνιμα έξω από το Rijksmuseum, πριν από 14 χρόνια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ