Δολοφονία φοιτήτριας: Οι δύτες έδεσαν τα πόδια της φοιτήτριας στη Ρόδο, όχι οι δολοφόνοι - Δείτε τη φωτογραφία (Φωτό & Βίντεο)

Ποια αιτήματα υπέβαλε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Οι δύτες έδεσαν τα πόδια της φοιτήτριας για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τη σορό της από τη δύσβατη θαλάσσια βραχώδη περιοχή και όχι οι δολοφόνοι της πριν την πετάξουν στη θάλασσα, όπως διευκρίνισαν σήμερα οι επικεφαλής του Λιμενικού Σώματος σε Συνέντευξη Τύπου.

Όπως δήλωσαν οι ιθύνοντες της Αστυνομίας, στο σπίτι στη Λίνδο βρέθηκε πλήθος βιολογικού υλικού κι εξετάζονται όλα τα στοιχεία όπως κι ένα μαχαίρι κουζίνας που βρέθηκε στη θάλασσα.

Η άτυχη φοιτήτρια που χτυπήθηκε στο κεφάλι από ηλεκτρικό σίδερο θα μπορούσε να είχε πεθάνει χωρίς να μεσολαβήσει ο πνιγμός καθώς οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν θανατηφόρες σύμφωνα με τις Αρχές.

Αλέξης Κούγιας: «Αίτημα για αναπαράσταση και κατ' αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορούμενων»

Ο Αλέξης Κούγιας, συνοδευόμενος από τον Ροδίτη συνάδελφό του Σάββα Παυλίδη, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Επίσης, υπεβλήθησαν δύο αιτήματα: για αναπαράσταση και κατ' αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορούμενων.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε σύμφωνα με τη «Ροδιακή»: «Από το να λέει ο καθένας το "άσπρο" και ο άλλος να λέει το "μαύρο" και ο ένας να διαψεύδει τον άλλο, να εξεταστούν κατά αντιπαράσταση ενώπιον της κας ανακρίτριας κατά την απολογία τους όπου εμείς ως πολιτική αγωγή δεν μπορούμε να παριστάμεθα και να κάνουμε ερωτήσεις. Αυτές οι δύο διαδικαστικές πράξεις είναι ιδιαίτερα απαραίτητες και θα βοηθήσουν πάρα πολύ και την κ. Ανακριτή για να αποσαφηνίσει το τι πρέπει να κάνει».

Ο Αλέξης Κούγιας, επιπροσθέτως, υποστήριξε: «Η αναγκαιότητα της αναπαράστασης του εγκλήματος προκύπτει από το γεγονός ότι όπως προέκυψε από τις δημόσιες τοποθετήσεις των δύο εκλεκτών συναδέλφων συνηγόρων των κατηγορουμένων υπάρχουν αντιφατικότητες στις τοποθετήσεις τους. Ο ένας ομολόγησε αλλά πλέον διά του συνηγόρου του, θεωρεί ότι είναι άκυρη αυτή η ομολογία. Επιτρέψτε μου σε αυτήν την τοποθέτηση η οποία είναι δημόσια, να εκφράσω την απόλυτη αντίρρησή μου, γιατί προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η προανακριτική απολογία. Όποιος έχει χειριστεί έστω και μία απλή ποινική υπόθεση θα γνωρίζει ότι στο δικόγραφο το οποίο τελικώς αποτελεί την προανακριτική απολογία κατηγορουμένου για οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα, ακόμη και ένα απλό πλημμέλημα, προηγουμένως είναι δακτυλογραφημένα όλα τα δικαιώματά του τα οποία οι προανακριτικοί υπάλληλοι (εδώ το Λιμεναρχείο), του τα διαβάζουν. Αυτή την προανακριτική απολογία στεναχωρούμαι που ακούω ότι ο νεαρός, ο οποίος μάλιστα μπορεί να έχει και μία ευνοϊκή μεταχείριση λόγω της ηλικίας του, την αρνείται αυτή τη στιγμή».

Ο δικηγόρος είπε ακόμη: «Αυτή η άρνηση αλλά και η άρνηση του άλλου κατηγορουμένου να απολογηθεί και οι τοποθετήσεις του συναδέλφου συνηγόρου, ότι "δεν έχει κάνει τίποτα", δημιούργησαν την αναγκαιότητα στην πολιτική αγωγή να ζητήσει από την κ. Ανακριτή Ρόδου τη διενέργεια της διαδικαστικής πράξεως της αναπαραστάσεως. Στην αναπαράσταση οι δύο κατηγορούμενοι συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους αλλά και παρουσία της πολιτικής αγωγής, θα μπορούν να πουν τις θέσεις τους, αλλά και να ερωτηθούν από τον εισαγγελέα, την κα πρόεδρο και τους δικηγόρους όλων των πλευρών. Άρα όποια αντίφαση υπάρχει εκεί θα διασκεδαστεί: από το σημείο που πήγαν την κοπέλα αυτή να μαρτυρήσει μέχρι το σημείο που την πήγαν και αποφάσισαν να την ρίξουν ζωντανή για να πνιγεί στη θάλασσα και να εξαφανίσουν τα ίχνη της προηγούμενης πράξεώς τους, γίνεται αναπαράσταση. Δηλαδή τι έγινε στο σπίτι, τι συζήτησαν, ποιος την χτύπησε, στη διαδρομή τι έλεγαν μεταξύ τους, πώς την πέταξαν! Γιατί δεν είναι εύκολο πράγμα να μεταφέρεις μία κοπέλα έστω και αναίσθητη! Όλα αυτά θα αναδειχθούν στην αναπαράσταση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ