Τραγωδία σε ντισκοτέκ στην Ιταλία: 6 νεκροί -120 τραυματίες - Ποδοπατήθηκαν όταν έπεσε σπρέι πιπεριού (φωτό-βίντεο)

Επεκράτησε πανικός

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν χθες τη νύχτα σε κλαμπ της Ιταλίας .Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν όταν επεκράτησε πανικός μεταξύ του πλήθους που παρακολουθούσε συναυλία σε ντισκοτέκ στην πόλη Κορινάλντο, κοντά στην Ανκόνα της Ιταλίας, όπως ανακοίνωσε το πυροσβεστικό σώμα.

«Ίσως εξαιτίας της ρίψης μίας ουσίας που προκαλεί κνησμό, οι νεαροί άρχισαν να απομακρύνονται απότομα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον. Δυστυχώς, υπάρχουν έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες», αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Τα θύματα είναι δύο νεαροί, τρεις νεαρές και η μητέρα μιας κοπέλας, που συνόδευε την κόρη της.

120 τραυματίες -εκ των οποίων οι δέκα σε σοβαρή κατάσταση- μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο κοντινότερο νοσοκομείο, εκείνο του Σενιγκάλια, απ’ όπου οι πιο βαριά τραυματίες διακομίστηκαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο Τορέτε της Ανκόνα.

Το δράμα εκτυλίχθηκε γύρω στη μία τη νύχτα, την ώρα που η Ιταλία γιόρταζε την Άμωμο Σύλληψη, στη ντισκοτέκ Lanterna Azzura, όπου συχνάζουν πολλοί νεαροί, και χθες ήταν κατάμεστη με πάνω από χίλια άτομα.

«Χορεύαμε και περιμέναμε να ξεκινήσει η συναυλία, όταν αισθανθήκαμε μία έντονη οσμή. Τρέξαμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, όμως τη βρήκαμε κλειστή, με τους ανθρώπους της ασφάλειας να μας λένε να επιστρέψουμε πίσω», αφηγήθηκε στα μέσα ενημέρωσης ένας 16χρονος τραυματίας, που είχε μεταφερθεί σε αλλόφρονα κατάσταση στο νοσοκομείο της Ανκόνας.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στην ντισκοτέκ  υπήρχαν περίπου 1000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαροί, που είχαν συρρεύσει στη μικρή τούτη πόλη των ακτών της Αδριατικής για να απολαύσουν μία συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta, που θεωρείται «ο βασιλιάς της ραπ».

Ο 26χρνος τραγουδιστής Τζιονάτα Μποσκέτι, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, θεωρείται μουσικό φαινόμενο στη Ιταλία με πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ακολούθους μόνον στο Instagram και η τουρνέ του καταγράφει παντού επιτυχίες. Το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο “Rockstar”, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιανουάριο έγινε τρεις φορές πλατινιένο , όπως αναφέρει η La Repubblica

Τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου 1.500 άτομα ποδοπατήθηκαν και  τραυματίστηκαν στο Τορίνο, όταν ένα πυροτέχνημα προκάλεσε πανικό κατά την προβολή του τελικού του Champions League σε γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί σε κεντρική πλατεία. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ