Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Θάνατος Ειρήνης Λαγούδη: Νέα εξέλιξη - Ο εμπρηστής οργανωμένος μεθοδικός - Η έκθεση του πραγματογνώμονα

Στην πολυσέλιδη έκθεση του, ο ειδικός πραγματογνώμονας κάνει λόγο για εμπρηστή «οργανωμένο, μεθοδικό και με ικανότητα να επηρεάζει άλλα άτομα».

 Νέα στοιχεία φωτιά για την - όπως όλα δείχνουν - δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη θέση Μυρτιά, στην ευρύτερη περιοχή του Θέρμου της Τριχωνίδας, φέρνει στο φως η έκθεση αυτοψίας του Αντιστράτηγου – Υπαρχηγού ΠΣ, ε.α. Νομικού Ειδικού Ερευνητή – Δικαστικού Πραγματογνώμονα Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ανδριανού Γκούρμπατση

Η υπόθεση παίρνει νέα τροπή καθώς η έκθεση αποκαλύπτει την ύπαρξη δράστη που έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής, δημοσίευσε  στο Facebook σειρά εγγράφων της έκθεσης του ειδικού πραγματογνώμονα, για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε νεκρή η 44χρονη μητέρα στις αρχές Ιανουαρίου 2018 μέσα στο αυτοκίνητό της στην παραλία του Φωτμού, στην λίμνη Τριχωνίδα. 

Ο κ. Γκούρμπατσης διατυπώνει πέντε πολύ κρίσιμα συμπεράσματα:

Συμπέρασμα 1ο: Η επιλογή του καυσίμου που χρησιμοποίησε για να βάλει φωτιά εντός του αυτοκινήτου της Λαγούδη. Χρησιμοποιήθηκε πετρέλαιο κίνησης και όχι βενζίνη, η οποία λόγω πτητικότητας, μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να προκαλέσει με τον αέρα εκρηκτικό μείγμα και να εκραγεί.

Συμπέρασμα 2ο: Η επιλογή του είδους καύσης, δηλαδή η επιλογή της ατελούς από την πλήρη καύση, με σκοπό τις μικρότερες δυνατές βλάβες από τη φωτιά. Υπήρξε δηλαδή φωτιά ελεγχόμενου αερισμού, αφού έφτασε στη μέγιστη τιμή έχοντας περίσσεια φορτίου πυρκαγιά. Υπολογίζεται ότι κάηκε το ένα τρίτο της συνολικής ποσότητας του πετρελαίου που ραντίστηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αντίθετα, αν δηλαδή υπήρχε πλήρης καύση, θα απανθρακώνονταν η Ειρήνη Λαγούδη και θα προξενούνταν μεγάλες καταστροφές στο αυτοκίνητο και πολύ πιθανό η πυρκαγιά, λόγω του καπνού, να γινόταν αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής.

Συμπέρασμα 3ο: Το κλείσιμο του παραθύρου της πόρτας του συνοδηγού, για να μην εισέλθει εντός της καμπίνας οξυγόνο.

Συμπέρασμα 4ο: Η θέση του διακόπτη του ανεμιστήρα στη θέση μηδέν, για να μην εισέλθει ούτε από εκεί εντός της καμπίνας οξυγόνο.

Συμπέρασμα 5ο: Η τοποθέτηση και η διάταξη που ανευρέθηκαν το μπιτόνι που περιείχε το καύσιμο υγρό, ο αναπτήρας και το πώμα του μπιτονιού.

Επί της ουσίας, αυτό που περιγράφει ο ειδικός πραγματογνώμονας στην πολυσέλιδη,  έκθεση του,  συνιστά το πλέγμα ενός άρτια οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο διαπράχθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να φανεί ότι ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη προκλήθηκε συνέπεια αυτοκτονίας.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρει ο κ. Γκούρμπατσης σχετικά με το προφίλ του εμπρηστή: Τον χαρακτηρίζει «οργανωμένο, μεθοδικό και με ικανότητα να επηρεάζει άλλα άτομα».

«Η χρήση του μέσου πρόκλησης εμπρησμού γίνεται προκειμένου να εξασφαλίσει χρονοκαθυστέρηση, για να απομακρυνθεί και επιτύχει ένα πειστικό άλλοθι. Δεν επιλέγει εύκολο στην πρόσβαση τόπο για να μη γίνει αντιληπτός. Κινείται χωρίς περιορισμούς, δηλαδή εξασφαλίζει ότι έχει πολλές επιλογές πρόσβασης στο σημείο του εμπρησμού. Μετά τη διάπραξη του εμπρησμού αλλάζει κάποιες συμπεριφορές, που μπορεί να τον προδώσουν ή να κινήσουν υποψίες. Η βασική του αδυναμία είναι η υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του», σημειώνει στην έκθεσή του ο ειδικός πραγματογνώμονας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ