LIVE: Δείτε την κρίσιμη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατατέθηκε εναντίον της Τερέζα Μέι

Τουλάχιστον 75 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Ενεργοποιήθηκε από βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι η διαδικασία για την διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της ηγεσίας της.

Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της γνωστής ως επιτροπή 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ότι χθες (11/12) συγκεντρώθηκε το ποσοστό 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος που απαιτείτο.

"Ξεπεράστηκε το όριο του 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας που επιδιώκει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής για την ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος", διευκρίνισε ο Μπρέιντι σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τουλάχιστον 75 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι βάσει των δημόσιων δηλώσεων που έχουν κάνει σε μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά και μια ανακοίνωση θα εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό απόψε", δήλωσε ο Μπρέιντι. Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν 158 από τους 315 βουλευτές της ψηφίσουν εναντίον της.

Τερέζα Μέι: «Θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις»

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μίλησε μπροστά από την Ντάουνινγκ Στριτ μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής εναντίον της ηγεσίας της, που θα γίνει απόψε.

"Υπηρέτησα αυτό το κόμμα", είπε η πρωθυπουργός Μέι, και συμπλήρωσε: "Θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις" στη σημερινή ψηφοφορία. "Μια αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος αυτή τη στιγμή θα θέσει σε κίνδυνο την χώρα μας". 

Δείτε LIVE την κρίσιμη ψηφοφορία στη βρετανική Βουλή:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ