Έκρηξη ηφαιστείου στο Μεξικό: Κόβουν την ανάσα οι εικόνες και τα βίντεο

Το Popocatepetl βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά από την Πόλη του Μεξικού και με ύψος 5.426 μέτρα είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή στο Μεξικό. 

Συναγερμός στο Μεξικό μετά την έκρηξη του ενεργού ηφαιστείου Popocatépetl. Το ηφαίστειο εξεράγη στις  18:58 τοπική ώρα το απόγευμα του Σαββάτου. Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε την απελευθέρωση ηφαιστειακής τέφρας που εκτινάχθηκε σε ύψος δύο χιλιομέτρων και υπάρχει κίνδυνος να εκτοξευθούν οι στάχτες στις γύρω περιοχές.

Το Popocatepetl βρίσκεται 70 χιλιόμετρα μακριά από την Πόλη του Μεξικού και με ύψος 5.426 μέτρα είναι η δεύτερη ψηλότερη κορυφή στο Μεξικό. 

Το σύννεφο του καπνού κινείται με βορειοανατολική κατεύθυνση με τους κατοίκους των γειτονικών χωριών να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Οι Αρχές, σύμφωνα με το RT, έχουν ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν εκτός της ευρύτερης περιοχής που σημειώθηκε η έκρηξη. Αντίστοιχα, όσοι βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να λάβουν μέτρα πρόληψης για πιθανή πτώση τέφρας. Προς το παρόν, οι προειδοποιήσεις από την μεξικανική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας παραμένουν στη «φάση 2».


Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε την έκρηξη αλλά και τα ποτάμια λάβας που έρρεαν από τον κρατήρα. Η υπηρεσία Γενικού Συντονισμού της Πολιτικής Προστασίας της Πολιτείας της Πουέμπλα, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο twitter, φωτογραφίες από την εξέλιξη της έκρηξης.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ