LIVE το Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Οι selfies τα χαμόγελα και όλες οι εξελίξεις (φωτό)

Στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα και ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στο Metropolitan Expo του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανακοινώσεις νέων προσώπων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών του 2019 προχωρά στην ανανέωση του κόμματος.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, από το βήμα του Συνεδρίου θα προαναγγείλει πως στις 10 Ιανουαρίου, όταν και κλείνει τρία χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ , θα ανακοινώσει λίστα με δεκάδες νέους υποψήφιους, που προέρχονται από ολόκληρο το φάσμα της κοινωνίας, αλλά και από το Μητρώο Στελεχών. 

Στόχος, να δοθεί ο χρόνος οι πολίτες να τους γνωρίσουν μέχρι τις τριπλές αναμετρήσεις του 2019. Πρόκειται για πρόσωπα, που πολιτεύονται για πρώτη φορά και δεν έχουν ζητήσει ξανά την ψήφο των πολιτών. Αρκετοί από τους υποψήφιους θα είναι κάτω από 40 ετών, ενώ ανάμεσα στα ονόματα θα είναι και αυτά των 30 γυναικών που έχει προαναγγείλει η Νέα Δημοκρατία. 

Στην ομιλία του που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα αναφέρει πως δεν θα ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στον ολισθηρό δρόμο και θα χαρακτηρίσει αντισυγκέντρωση την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη

Δείτε live την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

 

Χατζηδάκης: Το συνέδριο είναι η αφετηρία για την μεγάλη εκλογική νίκη

«Το συνέδριο μας είναι η αφετηρία για την μεγάλη εκλογική νίκη. Τη νίκη που θα καταστήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του  ο κ. Χατζηδάκης.

«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από όλα θέμα αξιακό. Δεν έχουν θέμα ντροπής. Θα έκαναν τα πάντα για μια χούφτα ψήφους. Για αυτό το δικό μου προσωπικό κάλεσμα δεν αφορά μόνο στους δεξιούς και τους κεντρώους αλλά και τους αριστερούς. Πρέπει να συστρατευθούν μαζί μας για να πάει η Ελλάδα πιο ψηλά. Για να αναπνεύσει η χώρα» συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν δώσαμε όσο θα έπρεπε την ιδεολογική μάχη για να κερδίσουμε τα μυαλά των ανθρώπων. Δεν δείξαμε όπως θα έπρεπε ότι η πραγματική πρόοδος είναι η δημιουργία πλούτο για όλους μέσω της ελεύθερης οικονομίας και όχι μια ψεύτικη κοινωνική πολιτική χωρίς λεφτά και χωρίς θεμέλια. Με τους Έλληνες δημιουργικούς και περήφανους και όχι ζητιάνους σε οποιαδήποτε κομματική αυλή όπως είναι η επιδίωξη του κ. Τσίπρα».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ακόμα στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια:

«Προχωρούμε μπροστά όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για να πετύχουμε σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να πιστέψουμε στις μεταρρυθμίσεις.

Να τις κάνουμε κτήμα μας. Να στηρίξουμε και να διαφημίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει αυτή η παράταξη. Γιατί η ΝΔ με τον Κώστα Καραμανλή έκανε τη μεταρρύθμιση της COSCO, του ΟΤΕ, της Μαριέττας Γιαννάκου στην εκπαίδευση. Και αργότερα τις μεταρρυθμίσεις του Άδωνι στο υπουργείο Υγείας, την περιβόητη εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ που συκοφαντήθηκε αλλά εφαρμόστηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ετοιμάζουμε το επόμενο κύμα διαρθρωτικών αλλαγών. Δεν ετοιμάζουμε μόνο το πρόγραμμα της ΝΔ αλλά και τα νομοσχέδια και τα βασικά έχουν τελειώσει με στόχο να ψηφιστούν το πρώτο εξάμηνο. Δεν πρέπει απλώς να αλλάξει η κυβέρνηση αλλά και να αλλάξει η χώρα».

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την πεποίθησή του ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας: Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση με σταγανό που σκέφτεται τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές. Θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό της Ελλάδας και θα γράψουμε χρυσή σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας. Και με την νίκη»

Μεϊμαράκης: Ο Μητσοτάκης θα είναι ο πρωθυπουργός όλων την Ελλήνων

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέβηκε ιδιαίτερα θερμός στο βήμα του 12ου Συνεδρίου του κόμματος.Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής καλωσόρισε με ιδιαίτερο τρόπο την Ντόρα Μπακογιάνη και καταχειροκροτήθηκε από τους σύνεδρους.

Μήνυμα ότι η ΝΔ είναι εδώ, παρούσα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να πάει η χώρα μπροστά, έστειλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μιλώντας στο Συνέδριο του κόμματος, ο κ. Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που του έκανε να τον ορίσει πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, επισημαίνοντας πως «το σπίτι μας είναι αυτό, αυτό το αγαπάμε και στις καλύτερες οικογένειες υπάρχουν διαφορές, αλλά και πάλι μαζί είμαστε εδώ».

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, του είπε πως με το συνέδριο αναβαθμίζεται και πάλι, προσθέτοντας πως στο επόμενο συνέδριο ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει ως πρωθυπουργός. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης κάλεσε και όλα τα στελέχη που θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινηθούν σε κλίμα ενότητας.

«Το 2019 θα έχουμε 3 εκλογές. Οι δύο είναι σε σταθερό χρόνο και έχουμε και τις εθνικές που δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνουν. Το πότε θα γίνουν μπορεί να εξαρτηθούν και από το πώς οι δημοτικές και αυτοδιοικητικές δημιουργούν κλίμα ή όχι.

Θα έχουμε πάρα πολλούς υποψηφίους που ήδη τρέχουν. Δημοτικοί, περιφερειακοί σύμβουλοι, υποψήφιοι για Ευρωβουλή, αυτό δεν πρέπει να μας δημιουργήσει τριβές και εσωστρέφεια. Πολιτική μάχη είναι οι Περιφέρειες, ο δήμος της Αθήνας και ο δήμος της Θεσσαλονίκης.

Εκεί δεν χωρούν πολιτικές επιλογές για τους Νεοδημοκράτες. Πρέπει όλοι μαζί να περάσουμε αυτά τα μηνύματα. Ιδιαίτερα αν οι εθνικές εκλογές δεν έχουν γίνει, θα πρέπει να καταγραφεί η πραγματική δυναμική που έχουμε στη χώρα» είπε χαρακτηριστικά. «Σας καλώ να πάμε συντεταγμένα, να δώσουμε αυτή τη μάχη» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως και στις ευρωεκλογές δεν πρέπει να κυριαρχήσει η λογική της χαλαρής ψήφου.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα καλές επαφές που διατηρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, με απόφαση του προέδρου θα ηγηθεί της μάχης του κόμματος για την Ευρωβουλή.

Για τις εθνικές εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως η ΝΔ θα απαντά σε όλες τις προκλήσεις. «Δεν μπορούν να λένε στους πολίτες ψέματα, κάποιοι που δεν φορούν γραβάτα δεν σημαίνει ότι είναι περισσότερο ευαίσθητοι από άλλους, εμείς είμαστε ευαίσθητοι και με γραβάτα και χωρίς, και στα σαλόνια και αλλού» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανανεώσει τη θητεία του Λευτέρη Αυγενάκη ως γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής τουλάχιστον μέχρι τις εθνικές εκλογές.

«Πάνω από όλα προέχει η νίκη της ΝΔ για να σωθεί η Ελλάδα. Θα τα καταφέρουμε. Ζήτω η ΝΔ» κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.

 

Οι Selfies και τα χαμόγελα πριν την ομιλία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες πριν την ομιλία του που θα κηρύξει και την λήξη των εργασιών του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, έβγαλε αρκετές selfies, ενώ ψήφισε και για την ανάδειξη των μελών της Πολιτικής Επιτροπής.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ