Ειρήνη Σκυλακάκη - ανερχόμενο αστέρι της εναλλακτικής ποπ: «Σιχάθηκα την πολιτική λόγω του πατέρα μου»

Από το σχολείο ακόμη, ένιωθα άβολα όταν με ρωτούσαν “Τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου;”

Η Ειρήνη Σκυλακάκη είναι η κόρη του πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρου Σκυλακάκη, αλλά κυρίως, είναι η τραγουδίστρια-nextbig thing της εναλλακτικής ποπ. Η ίδια μίλησε στο People για τη ζωή στο Λονδίνο, τις οικονομικές δυσκολίες, αλλά και πώς αποφάσισε πως η καριέρα της perfomer είναι εκείνη που θέλει να ακολουθήσει για το υπόλοιπο της ζωής της.

Η πρώτη της συναυλία ήταν πίσω στο 2013, στον Κήπο του Μεγάρου, την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από χίλια άτομα. «Μου έκανε εντύπωση. Αναρωτιόμουν “Τώρα, για μένα ήρθαν; Με γνωρίζουν;”». Έχει τύχει βέβαια να κάνει live με μόλις πέντε άτομα από κάτω.

Είναι και τα live που αγαπά λίγο παραπάνω. «Ξέρεις τι υπέροχο πράγμα είναι αυτό; Τι υπέροχη επικοινωνία μπορείς να έχεις με αυτούς τους λίγους ανθρώπους;». Μια φορά πολύ γνωστός Έλληνας τραγουδοποιός τη σταμάτησε στο δρόμο και της είπε: «Η μητέρα της κόρης μου, ακούγοντας μέσα στο αυτοκίνητο το τραγούδι σου “In the light”, έβαλε τα κλάματα», κι αυτό είναι ό,τι ομορφότερο έχει ακούσει για την τέχνη της μέχρι σήμερα η Ειρήνη.

Είναι δε τόσο σεμνό κορίτσι που προτίμησε να μου αναφέρει off the record το όνομά του, για να μη φανεί ότι τον χρησιμοποιεί, αναφέρει η Φανή Πλατσατούρα που έκανε την συνέντευξη με την Ειρήνη Σκυλακάκη για το People

 

«Ο πολιτικός μπαμπάς μου»

Η Ειρήνη μεγάλωσε σε μια εύπορη οικογένεια, με έντονη πολιτική δράση. Φοιτούσε σε ιδιωτικά κολέγια, μάθαινε γαλλικά, έπαιζε πιάνο και πολύ εύκολα θα μπορούσε να εξελιχτεί σε ένα καλομαθημένο πλουσιοκόριτσο.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη, και σ’ αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι γονείς της. «Και μένα και την αδελφή μου μας μεγάλωσαν με αξίες. Οι γονείς μας ήταν συνεχώς δίπλα μας βάζοντας πάνω απ’ όλα την πνευματική μας καλλιέργεια».

Οι ερωτήσεις γύρω από τον πατέρα της και την πολιτική τής προκαλούν αμηχανία. Και αυτό δεν είναι κάτι νέο. «Από το σχολείο ακόμη, ένιωθα άβολα όταν με ρωτούσαν “Τι δουλειά κάνει ο πατέρας σου;”. Κάποιες φορές απαντούσα οικονομολόγος κι άλλες πολιτικός.

Είναι περίεργο να λες “ο μπαμπάς μου είναι πολιτικός”. Ευτυχώς τώρα μεγαλώσαμε και σπάνια τυχαίνει να μου κάνουν τέτοια ερώτηση. Με τους δικούς μου μιλάμε καθημερινά. Επειδή πρόσφατα γέννησε η αδελφή μου και έχουμε ένα νέο, καταπληκτικό μέλος στην οικογένειά μας, τη Σοφούλα, με έχουν αφήσει λίγο στην ησυχία μου, αλλά και πάλι δεν θα περάσει μέρα χωρίς να τηλεφωνηθούμε.

Την πολιτική την έζησα μέσα στο σπίτι μου από παιδί. Γι’ αυτό και πριν από κάποια χρόνια έφτασα στο σημείο να τη σιχαθώ. Δεν είναι ένας χώρος από αυτούς που ένα παιδί ονειρεύεται να βρίσκει κάθε μέρα στο σπίτι του.

Ωστόσο και η αδελφή μου και εγώ είμαστε αρκετά ευαισθητοποιημένες σε σχέση με τα κοινά. Αλλά, ναι, έχω μια περίεργη σχέση με την πολιτική. Από τη μια με ενδιαφέρει πάρα πολύ και θέλω να ξέρω τι γίνεται, από την άλλη κρατάω κάποιες αποστάσεις.

Έχω δει εξάλλου αρκετές φορές τον πατέρα μου στενοχωρημένο εξαιτίας της. Από αυτή την άποψη δεν μου αρέσει. Εσείς τον γνωρίζετε από τη δημόσια εικόνα του, εμένα όμως είναι ο πατέρας μου. Είναι ο τέλειος μπαμπάς, ο μπαμπάς που βλέπουμε μαζί το The Lords of the Rings και συγκινείται με τις μάχες και τα πιο απρόσμενα πράγματα. Aκόμη και τώρα, που δεν είμαι πια μικρό παιδί, είναι δίπλα μου και με στηρίζει σε όλα μου τα βήματα. Και, ναι, είμαι το κορίτσι του μπαμπά».

Στις 20 Δεκεμβρίου η Ειρήνη Σκυλακάκη θα δώσει ένα live performance στοSIX D.O.G.S με την πολυμελή μπάντα της, special guest τον Μάρκο Κούμαρη, frontman των Locomondo, και opening act τη νεαρή τραγουδοποιό Amalia.

Θα περάσει οικογενειακώς τις γιορτές των Χριστουγέννων στην Αθήνα και στις 27 θα πετάξει πίσω στο Λονδίνο, όπου θα παραδώσει τις εργασίες για το μεταπτυχιακό της. Έχει ήδη στο συρτάρι της έτοιμους τους δύο επόμενους δίσκους της: τον ένα με τον παραγωγό των Coldplay, Danton Supple, ο οποίος ήταν και παραγωγός της τελευταίας της δουλειάς «Matterless», και τον άλλο με τον Andes Mesa, Κολομβιανό παραγωγό και συνεργάτη του Phil Manzanera (Roxy Music). Κι αυτό λέει πολλά…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ