Παύλος Τσίμας: Πριν από 23 χρόνια ήμουν στο γραφείο μου στο Mega όταν χτύπησε η ρουκέτα της 17 Νοέμβρη

Όλα όσα είπε για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Mega. 

Με αφορμή την βόμβα στον ΣΚΑΪ ο Παύλος Τσίμας θυμάται το τρομοκρατικό χτύπημα στο MEGA πριν 23 χρόνια.

Ο δημοσιογράφος μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για όλα όσα θυμάται από εκείνη την ημέρα.

«Νομίζω αυτό το χτύπημα δεν αφορά τον Σκάι και τους δημοσιογράφους του Σκάι. Από το πρωί το νιώθω κουβεντιάζοντας με συναδέλφους ή παίρνοντας μηνύματα από συναδέλφους, νομίζω ότι όλοι οι δημοσιογράφοι το αισθάνονται ως ένα χτύπημα εναντίον τους». Και πρόσθεσε:

«Προσωπικά είναι η δεύτερη φορά που το ζω αυτό. Πριν από 23 χρόνια ήμουν στο γραφείο μου στο Mega όταν η ρουκέτα της 17 Νοέμβρη είχε χτυπήσει το σταθμό και τότε χωρίς προειδοποίηση κι ευτυχώς χωρίς θύματα». Ακόμη ο κ. Τσίμας τόνισε: «Αν σκεφτούμε ποιος είναι ο αντίπαλος της τρομοκρατίας -η δημοκρατία-, άρα είναι πολύ λογικό ένα μέσο ενημέρωσης να είναι αντίπαλος των τρομοκρατών, να το μισούν οι τρομοκράτες, για τον ίδιο λόγο που μισούν τη δημοκρατία. Κι αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία απέναντι σε όποιους κινδύνους αντιμετωπίζει, πρέπει να ξανασκεφτούμε δύο φορές πριν συνεχίσουμε να αναπαράγουμε επιθέσεις εναντίον μέσων ενημέρωσης για μικροπολιτικούς λόγους για τις καθημερινές ανάγκες της πολιτικής αντιπαράθεσης».

«Τα τελευταία 8 χρόνια έχει κυλήσει πολύ δηλητήριο στις φλέβες μας. Ο πολιτικός λόγος, η πολιτική αντιπαράθεση έχει δηλητηριαστεί πάρα πολύ από υπερβολικές δόσεις οξύτητας, πόλωσης, οι αντίπαλοι δεν είναι πια αντίπαλοι, ο ένας είναι στα μάτια του άλλου, δαίμονας», συμπλήρωσε. Καταλήγοντας ο κ. Τσίμας σημείωσε: «Έχουμε φτάσει σε μία κατάσταση όπου η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται με όρους η ζωή σου ο θάνατός μου. Η επικράτησή μου προϋποθέτει την εξόντωσή σου. Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Απ' αυτό πρέπει να βγούμε. Αυτή είναι η ευθύνη. Η ευθύνη είναι να σταματήσουμε να αναπαράγουμε και να τροφοδοτούμε τον φαύλο κύκλο της πόλωσης και της οξύτητας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ