Κύπρος: Ρατσιστές με λευκές κουκούλες έβγαλαν τα δόντια Αφρικανού με πένσα - Άφωνη έμεινα!

Σε τρόπους με τους οποίους δρούσε η Κου Κλουξ Κλαν στην Αμερική κατά των μαύρων, παραπέμπει η επίθεση εις βάρος Αφρικανού στην Κύπρο.

Αποτροπιασμό προκαλεί η ρατσιστική επίθεση σε αφρικανό, μόνιμο κάτοικο Κύπρου. από τον οποίο έβγαλαν τα δόντια με πένσα κουκουλοφόροι. Το βίαιο ρατσιστικό περιστατικό έφερε στο φως η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος την Κυριακή.

Αυτό που συνέβη τις πρωινές ώρες την περασμένη βδομάδα στη Λάρνακα παραπέμπει σε τρόπους με τους οποίους δρούσε η Κου Κλουξ Κλαν στην Αμερική.

Το θύμα σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν κατήγγειλε αρχικά το περιστατικό καθώς είχε κακοποιηθεί και από την αστυνομία.

Ο άντρας μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να αποχαιρετήσει γνωστούς του και στη συνέχεια, επέστρεψε με ταξί στο σπίτι όπου διαμένει νόμιμα και το οποίο βρίσκεται κοντά στον αστυνομικό σταθμό της πόλης. Ήταν γύρω στις 4 το πρωί και αφού πλήρωσε τον ταξιτζή που τον μετέφερε, κατευθύνθηκε με τα πόδια μέχρι την είσοδο του σπιτιού του.

Προτού προλάβει να αντιδράσει, τον άρπαξαν, τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον κτυπούν σε διάφορα μέρη του σώματός του. Στη συνέχεια, του άνοιξαν το στόμα και με τη χρήση πένσας κατάφεραν να του βγάλουν τέσσερα δόντια.

Οι πέντε άνδρες που κατέβηκαν από ιδιωτικό αυτοκίνητο φορούσαν άσπρες κουκούλες.

Η όλη δράση τους έγινε αστραπιαία, ενώ τα ουρλιαχτά του Αφρικανού δεν ενόχλησαν κανέναν, όπως φαίνεται, από τους περίοικους διότι καμία σχετική κλήση για παροχή βοήθειας δεν έγινε προς την κυπριακή Αστυνομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό δεν καταγγέλθηκε στη συνέχεια ούτε και από το θύμα των κουκουλοφόρων στην Αστυνομία.

Ο ίδιος αποδίδει την επιλογή του να κρατήσει το στόμα του κλειστό για το περιστατικό στον ρατσιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε στο παρελθόν από μέλη της Αστυνομίας και στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν καταγγελίες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ