Βρετανία: Ένας άντρας και μία γυναίκα συνελήφθησαν για το περιστατικό με το drone στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο

Η αστυνομία του Σάσσεξ ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε δύο συλλήψεις που συνδέονται με το περιστατικό με τα drone που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου προκαλώντας χάος στο δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό αερολιμένα.

Ένας άντρας και μία γυναίκα συνελήφθησαν για το περιστατικό με τα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones) που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ και προκάλεσαν χάος για τρεις μέρες, αναφέρει η telegraph

Οι συλλήψεις έγιναν όταν οι επιβάτες ετοιμάζονταν για περαιτέρω διαταραχές ενώ ο αερολιμένας προσπάθησε να ανακάμψει από την αναταραχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας του Σάσεξ, οι συλλήψεις έγιναν αργά το βράδυ της  Παρασκευής.

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου ξανάνοιξε  εχθές για "περιορισμένο αριθμό" πτήσεων, μετά το χάος που προκάλεσε για περισσότερες από 36 ώρες ένας ή πολλοί σαμποτέρ με τη χρήση drones, τα οποία πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο, παίζοντας για ώρες κρυφτό με τους ελεύθερους σκοπευτές της αστυνομίας και του στρατού και προκαλώντας απίστευτη ταλαιπωρία για περισσότερους από εκατό χιλιάδες ανθρώπους που ήθελαν να ταξιδέψουν για τα Χριστούγεννα

Μετά τη μεγαλύτερη αυτή αναστάτωση που αντιμετωπίζει ποτέ το Γκάτγουικ --το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας-- έπειτα από ένα σύννεφο ηφαιστειακής στάχτης το 2010, το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι 700 αεροπλάνα προγραμματίζεται να απογειωθούν από τον διάδρομό του σήμερα, αν και θα συνεχιστούν οι καθυστερήσεις και οι ματαιώσεις.

Η Βρετανία χρησιμοποίησε στρατιωτική τεχνολογία για τη φρούρηση του αεροδρομίου κατά των, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ, αρκετών, όπως πιστεύεται, μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones) που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο.

"Αυτό που γίνεται στο πεδίο είναι ένας συνδυασμός μέτρων που ελήφθησαν για να μας προσφέρουν τη βεβαιότητα ότι τα αεροπλάνα θα είναι ασφαλή (...) Ορισμένα από αυτά αφορούν στρατιωτικές δυνατότητες", δήλωσε ο Γκρέιλινγκ στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ