Σουηδία: Βάζουν μικροτσίπ κάτω από το δέρμα τους κι αντικαθιστούν ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης και πιστωτικές κάρτες (Βίντεο)

Η ζήτηση είναι τόσο μέγαλη που η κατασκευάστρια εταιρεία των μικροτσίπ δεν μπορεί να την ικανοποιήσει.

Η Σουηδία προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην κατάργηση των χρημάτων απ' ό,τι φαίνεται, χάρη στα μικροτσίπ.

Χιλιάδες πολίτες της σκανδιναβικής χώρας επιλέγουν να εμφυτεύσουν, με υποδόρια ένεση, ένα μικροτσίπ το οποίο αντικαθιστά την ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης και τις πιστωτικές κάρτες.

Όλες οι προσωπικές πληροφορίες βρίσκονται σε αυτό το μικροτσίπ μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη, σύμφωνα με το wate.com.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν φόβους εξαιτίας των χάκερ, αλλά η ζήτηση είναι τόσο μέγαλη που η κατασκευάστρια εταιρεία των μικροτσίπ δεν μπορεί να την ικανοποιήσει.

«Το έχω συνέχεια μαζί μου και αυτό είναι το καλό. Δεν μπορώ να το χάσω. Μπορώ να μπαίνω στο χώρο εργασίας μου πάντα ακόμα και αν έχω ξεχάσει την κάρτα εισόδου» υποστηρίζει η Μαριάν Χέρνβαλ, εμπειρογνώμονας σε θέματα διαδικτύου.

Ο Γιόβαν Όστερλουν, στέλεχος της κατασκευάστριας εταιρείας των μικροτσίπ σημείωσε: « Και αυτά τα τσιπ μπορούν να χακαριστούν αλλά δυσκολότερα λόγω του μικρού μεγέθους τους. Το τοποθετήσαμε πίσω από έναν φυσικό τοίχο. Και περιορίσαμε έτσι το φάσμα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ