Τι πρέπει να περιέχει μια κρεβατοκάμαρα ζευγαριού & γιατί να "πετάξετε" την τηλεόραση σας;

Θέλετε να κοιμάστε και να ξυπνάτε με όμορφη διάθεση;

Δείτε μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην κρεβατοκάμαρά σας για να έχετε μία αρμονική σχέση με τον σύντροφό σας - μέσα κι έξω από αυτήν καθώς και ένα που πρέπει να βγάλετε από αυτήν όσο το δυνατόν συντομότερα, σύμφωνα με το Spiros Soulis.

Επενδύστε σε ποιοτικά σεντόνια

Όσο αστείο κι αν σας ακούγεται είναι πολύ σημαντικά τα σεντόνια που βάζετε στο κρεβάτι σας. Παρόλο που τα καλύτερα σεντόνια είναι αυτά που είναι φτιαγμένα από 100% αιγυπτιακό βαμβάκι (το κόστος τους είναι γύρω στα 380 ευρώ), υπάρχουν και πιο οικονομικές επιλογές. Τα σεντόνια από 100% βαμβάκι pima (γνωστό και ως Supima) (κοστίζουν γύρω στα 150 ευρώ) είναι επίσης ανώτερης ποιότητας. Αν στην ετικέτα του σεντονιού σας γράφει «100% βαμβάκι» καλό είναι να ξέρετε πως πρόκειται για αμερικάνικο βαμβάκι το οποίο είναι μια οικονομική ποιότητα βαμβακιού. Αν, τέλος, θέλετε να κοιμάστε σε σατέν σεντόνια, δεν υπάρχει πρόβλημα. Δοκιμάστε σατέν ή βαμβάκι κι επιλέξτε εκείνο που σας ταιριάζει καλύτερα.

Βάλτε τον σωστό αριθμό μαξιλαριών

Πώς θα καταλήξετε στο σωστό νούμερο; Θα πρέπει να έχετε αρκετά μαξιλάρια ώστε το κρεβάτι σας να δείχνει ευπρόσδεκτο αλλά όχι πάρα πολλά ώστε να χρειάζεται 10 λεπτά για να καταφέρετε να ξαπλώσετε. Ένας καλός αριθμός είναι τα 2-6 μαξιλάρια ανάλογα με το μέγεθος του κρεβατιού σας.

Αλλάξτε τη διάθεσή σας με το χρώμα σας

Επιλέξτε ένα χρώμα για τους τοίχους σας το οποίο φτιάχνει τη διάθεση και των δύο. Καλό είναι να ξέρετε πως το χειρότερο χρώμα για τη λίμπιντό σας είναι το γκρι. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, όποιο ζευγάρι είχε γκρι κρεβατοκάμαρα έκανε σεξ 1,8 φορές την εβδομάδα. Αμέσως μετά έρχονται το μπεζ και το πράσινο. Μακριά, λοιπόν, από τα παραπάνω χρώματα και τις αποχρώσεις τους.

Το τέλειο στρώμα

Μπορεί να έχετε όλα όσα σας προτείνουμε αλλά η κρεβατοκάμαρά σας δεν θα είναι ολοκληρωμένη χωρίς το τέλειο στρώμα. Άλλωστε, αν δεν κοιμάστε καλά, δεν μπορείτε να είστε ήρεμοι και δεν μπορείτε να απολαμβάνετε την τέλεια κρεβατοκάμαρά σας. 

Μην ξεχνάτε τον φωτισμό

Πολλά πράγματα μπορείτε να κάνετε στην κρεβατοκάμαρά σας για να δημιουργήσετε ρομαντική ατμόσφαιρα με όμορφο φωτισμό. Ένας τρόπος για να πετύχετε κάτι τέτοιο είναι να βάλετε στον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το κρεβάτι σας μερικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια και να τα καλύψετε από πάνω με μια κουνουπιέρα (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία). Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλετε κεριά χωρίς φλόγα πράγμα που θα σας βγάλει και από τη διαδικασία να πρέπει να τα σβήσετε πριν πέσετε για ύπνο.

Βάλτε σε τάξη το υπνοδωμάτιό σας

Τίποτα δεν χαλάει περισσότερο τη διάθεσή σας από την αταξία. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε τάξη στην κρεβατοκάμαρά σας και να μην τρέχετε σαν τρελοί να μαζέψετε πεταμένα ρούχα και παπούτσια λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Οργανώστε τα πάντα σε ντουλάπια και συρτάρια έτσι ώστε να κοιμάστε και να ξυπνάτε ήρεμοι.

Οπωσδήποτε δύο κομοδίνα

Το ένα κομοδίνο δεν είναι αρκετό και αν δεν έχετε χώρο για δύο κομοδίνα μπορείτε να επιλέξετε μια από αυτές τις λύσεις. Τα δύο κομοδίνα είναι απαραίτητα σε μια κρεβατοκάμαρα για να ακουμπάει ο καθένας σε αυτό όλα τα αντικείμενα που επιθυμεί (ένα ποτήρι νερό, ένα βιβλίο, το κινητό και ό,τι άλλο θέλει). Και οπωσδήποτε πρέπει να έχει αυτό το ξυπνητήρι.

Φτιάξτε τη διάθεσή σας με λίγη μουσική

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά τους αλλά αυτή μπορεί να δημιουργεί και προβλήματα. Καλό είναι στην κρεβατοκάμαρά σας να είστε μόνο οι δύο σας, μακριά από περισπασμούς. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βάζετε μουσική για να χαλαρώνετε μαζί.

Πάρτε έναν δίσκο φαγητού

Το πρωινό δεν είναι το μοναδικό γεύμα που μπορείτε να απολαμβάνετε στο κρεβάτι σας με τον αγαπημένο σας. Μεταφέρετε το επόμενο δείπνο σας στην κρεβατοκάμαρα, βάλτε λίγη μουσική να παίζει και ζήστε μια βραδιά κάτω από τα σκεπάσματα. Για να κάνετε κάτι τέτοιο και να μη γεμίσετε λεκέδες και ψίχουλα τα σκεπάσματά σας μπορείτε να πάρετε ένα δίσκο ειδικό για φαγητό στο κρεβάτι και να τρώτε εκεί όσες φορές δε θέλετε να κουνήσετε ρούπι.

Πετάξτε έξω την τηλεόραση

Η ύπαρξη τηλεόρασης στην κρεβατοκάμαρα δεν βοηθάει στο θέμα της οικειότητας τους ζευγαριού. Όσο υπάρχει τηλεόραση τα ζευγάρια παρακολουθούν ταινίες, σήριαλ ή εκπομπές μέχρι να αποκοιμηθούν και έτσι δεν έρχονται όσο κοντά θα έπρεπε. Από την άλλη μεριά, διώχνοντας την τηλεόραση από το δωμάτιο δεν έχετε τι άλλο να κάνετε από το να έρθετε κοντά. Αν στην τελική θέλετε να δείτε και μια ταινία μαζί μπορείτε να το κάνετε στο laptop ή στο tablet. Λύσεις υπάρχουν!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ