Novartis: Όλες οι απαντήσεις του Πολάκη, του Γεωργιάδη, του Σαμαρά και των εισαγγελέων μετά την πολύκροτη συνέντευξη Μανιαδάκη (Φωτό & Βίντεο)

Σφοδρές αντιδράσεις από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Η χθεσινή (02/01) συνέντευξη του Νίκου Μανιαδάκη στον ΣΚΑΪ κατά την οποία αποκάλυψε πως δέχθηκε πιέσεις για την υπόθεση της Novartis, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Παύλος Πολάκης: «Για γέλια και για κλάμματα η προσπάθεια ξεπλύματος του Μανιαδάκη»

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, πέρασε στην αντεπίθεση.

Ο κ. Πολάκης έγραψε: «Για γέλια και για κλάμματα η προσπάθεια ξεπλύματος του Μανιαδάκη από την Κοσιώνη. Κλαψιάρικο ύφος ο κύριος καθηγητής, δεν ήξερε τίποτα και καλά, αυτός βοήθησε τη χώρα, ηταν σύμβουλος κυβερνήσεων για το καλό της Ελλάδας! Δεν λέει το αρχιλαμογιο πως ηταν σύμβουλος και βασικός διαμορφωτής της φαρμακευτικής πολιτικής του Λοβέρδου, του Άδωνι (στον οποίο έστελνε εντολές με μέιλ), του Σάλμα και του Βορίδη, την ίδια στιγμή που μεσω της εταιρείας Evroston που ηταν στο ονομα της γυναίκας του, της τραγουδίστριας Φαρμακη, έπαιρνε έναν σκασμό χρήματα απο φαρμακευτικές εταιρείες (και τη Novartis) για "μελέτες" και καλά πως εκανε για πάρτη τους! Η βίλα στον Διόνυσο και τα ακριβά αυτοκίνητα από πού τα ειχε αγοράσει; Από τον μισθό του καθηγητή της ΕΣΔΥ ή ηταν προικιά από τη γυναίκα του; Πήγε αυτοβούλως το λαμόγιο να το παίξει προστατευόμενος μάρτυρας για να γλιτώσει τα αφεντικά του. Ακούστε τη συνέντευξη του δικηγόρου Παύλου Σαράκη στην εκπομπή "Δεύτερη ματιά" της ΕΡΤ. Τα λέει όλα».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η κ. Τουλουπάκη πρέπει να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διερωτήθηκε για τις κινήσεις της εισαγγελέως Διαφθοράς, ΕλένηςΤουλουπάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε πως η εισαγγελέας παραβίασε εν γνώσει της τον Ποινικό Κώδικα κι ότι πρέπει να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη διότι αποφάσισε να παίξει πολιτικά παιχνίδια.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι υπάρχει «θέμα δημοκρατίας» αφού, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «αδιανόητο» πως οι Αρχές να επιτρέπουν στους προστατευόμενους μάρτυρες να γνωρίζουν ο ένας την ταυτότητα του άλλου.

Αντώνης Σαμαράς: «Πρόκειται για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ»

Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε ως «σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης» την υπόθεση Novartis.

 

 

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός έγραψε στο Twitter: «Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως. Είχα πει ότι "θα τους πάω ως το τέλος". Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί...».

Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων: «Θεσμική εκτροπή εκ μέρους του Πολάκη»

Η Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων, με σημερινή (03/01) ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «θεσμική εκτροπή» εκ μέρους του Παύλου Πολάκη και για πολιτική ανάμειξη στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση:

«Είχαμε καλώς διαβλέψει και το επισημάναμε εμφατικά στο Ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης στις 15 Δεκεμβρίου 2018, ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπει η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε χθεσινή του ανάρτηση ζητάει από δικαστές και εισαγγελείς, τους οποίους αυτή τη φορά ονοματίζει και επιπλήττει, να του δώσουν εξηγήσεις για την πορεία συγκεκριμένων υποθέσεων, τους προτρέπει ορισμένες φορές σε ενδεδειγμένες, κατά την άποψή του, ενέργειες (π.χ. προφυλάκιση) και θεωρεί μάλιστα και ύποπτη την καθυστέρηση στην ολοκλήρωσή τους. Την ίδια στιγμή που ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία προστατεύουν απόλυτα το τεκμήριο της αθωότητας, υπουργός της Κυβέρνησης παραβιάζει βάναυσα το τεκμήριο αυτό.

Η δημόσια διαπόμπευση και τα υπονοούμενα σε βάρος δικαστικών λειτουργών, που σε αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να επιτελέσουν το καθήκον τους, δεν θα έχει τέλος, όπως σαφώς προδικάζει ο ίδιος αξιωματούχος με τη λέξη «συνεχίζεται». Επισημαίνουμε ότι το ολίσθημα του εν λόγω υπουργού να αποπειραθεί να παρέμβει στο έργο δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών συνιστά θεσμική εκτροπή, δεδομένου ότι αποτελεί ευθεία παραβίαση της αρχής της διάκρισης των λειτουργιών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός, ως επικεφαλής της Κυβέρνησης, θα αποδοκιμάσει τις τοποθετήσεις του υπουργού του και θα αποτρέψει παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, οι οποίες πλήττουν την δικαστική ανεξαρτησία και το κράτος δικαίου. Σε κάθε περίπτωση οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν μοναδικό τους καθήκον την ολοκλήρωση των ανατεθειμένων σ’ αυτούς δικογραφιών, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, χωρίς να επηρεάζονται από την κλεψύδρα του πολιτικού χρόνου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ