Παρίσι: Με επεισόδια και συγκρούσεις κάνουν "ποδαρικό" στο 2019 τα κίτρινα γιλέκα (φώτο - βίντεο)

Με νέα επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία "εγκαινιάζουν" το 2019 τα "κίτρινα γιλέκα" που μέχρι τώρα διαδήλωναν ειρηνικά στην «8η Πράξη» της κινητοποίησής τους, αναφέρουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

φώτο: Le Parisien / Olivier Corsan

φώτο: Le Parisien / Olivier Corsan

φώτο: Le Parisien / Olivier Corsan

Το μεσημέρι, στις όχθες του Σηκουάνα και στο ύψος του Δημαρχείου, οι διαδηλωτές άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων, ενώ έσπευσαν να τις συνδράμουν και οι ειδικές κατασταλτικές μονάδες CRS.

Φώτο:  BERTRAND GUAY/AFP

Φώτο: ZAKARIA ABDELKAFI/AFP

Φώτο: ERIC FEFERBERG/AFP

Επίσης αψιμαχίες σημειώθηκαν και στη διάβαση Λεοπόλ-Σεντάρ-Σενγκόρ, που συνδέει τις δύο όχθες του Σηκουάνα στο ύψος των Κήπων του Κεραμικού, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους.

Φώτο: AGNES LECLAIR / LE FIGARO

Φώτο: MEHDI FEDOUACH / AFP

Φώτο: PIERRE ZéAU / LE FIGARO

Στο Musee d΄ Orsay , το  γαλλικό εθνικό μουσείο  που βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα, εξ αιτίας των επεισοδίων εγκλωβίστηκαν πολλοί επισκέπτες όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

 Φώτο: CHARLY TRIBALLEAU/AFP

Φώτο: LUCAS BARIOULET / AFP

Φώτο: JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP

Στο Παρίσι είχαν οργανωθεί δύο συγκεντρώσεις: μία πρώτη πορεία ξεκίνησε από το Δημαρχείο νωρίς το απόγευμα με στόχο να διασχίσει τους δρόμους έως την Εθνοσυνέλευση και μία δεύτερη συγκέντρωση είχε οργανωθεί για τα Ηλύσια Πεδία, επίκεντρο των κινητοποιήσεων τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα.

Περί τις 08:30 ώρα Ελλάδος, περίπου δεκαπέντε λεωφορεία των δυνάμεων της τάξης βρίσκονταν σταθμευμένα στην αρχή της μεγάλης κεντρικής λεωφόρου στο ύψος της Αψίδας του Θριάμβου, όμως εκείνην την ώρα παρόντες στο σημείο ήταν μόνο λιγοστοί διαδηλωτές, όπως διαπιστώνουν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ