Οι 4 ωραιότερες & διασημότερες πλωτές αγορές στον κόσμο

Γνωρίστε μαζί μας τέσσερις από τις ωραιότερες και διασημότερες πλωτές αγορές στον κόσμο.

Damnoen Saduak, Ratchaburi, Ταϊλάνδη

Υπάρχουν άπειρες πλωτές αγορές στην Ταϊλάνδη, αλλά η Damnoen Saduak είναι η πιο ξεχωριστή. Βρίσκεται περίπου 60 χλμ. νοτιοδυτικά της Μπανγκόκ και αποτελεί ένα από τα διασημότερα και πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα της χώρας. Πολύχρωμη και ολοζώντανη, με στενά κανάλια που είναι γεμάτα ξύλινες βάρκες φορτωμένες με φρέσκα φρούτα, λαχανικά κι άλλα προϊόντα που πωλούν οι ντόπιοι. Ο κόσμος συνωστίζεται στις εξέδρες και τα παζάρια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της αγοραπωλησίας. Η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική, ειδικά νωρίς το πρωί, πριν γεμίσει με τουρίστες και η ζέστη γίνει αφόρητη. Τα κανάλια που απαρτίζουν σήμερα την πλωτή αγορά χτίστηκαν το 1866 με απόφαση του βασιλιά της Ταϊλάνδης για να διευκολύνει την επικοινωνία με την επαρχία.

Srinagar, Jamu & Kashmir, Ινδία

Κάθε πρωί, μεταξύ 5 και 7, η πλωτή αγορά Srinagar στη λίμνη Dal γεμίζει με βάρκες εμπόρων. Όλα όσα βρίσκεις εδώ είναι φρεσκότατα, αφού το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων έχει μαζευτεί λίγες ώρες νωρίτερα. Περίπου 1.250 στρέμματα γης βρίσκονται γύρω από τη λίμνη και χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια λαχανικών. Η επίσκεψη σε αυτή την παραδοσιακή αγορά, προσφέρει μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία αλλά και πανέμορφες εικόνες, αφού η λίμνη είναι γεμάτη με άνθη λωτού, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Πλωτό χωριό Aberdeen, Χονγκ Κονγκ

Δεν πρόκειται απλά για μία αγορά αλλά για ένα πλωτό χωριό από παραδοσιακές ψαρόβαρκες, που θα σας φανερώσει το αυθεντικό πρόσωπο του Χονγκ Κονγκ. Στο λιμάνι του Aberdeen τα 600 αραγμένα πλεούμενα φιλοξενούν περίπου 6.000 ντόπιους. Highlight τα πλωτά εστιατόρια που σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά, με διασημότερο το εντυπωσιακό Jumbo Floating Restaurant όπου θα δοκιμάσετε πρωτότυπα πιάτα καντονέζικης κουζίνας.

Cai Rang, Can Tho, Βιετνάμ

Σε απόσταση 5 χλμ. από την πόλη Can Tho, η Cai Rang, είναι η μεγάλη μεγαλύτερη πλωτή αγορά στο Δέλτα του Μεκόνγκ και μία από τις πιο πολυσύχναστες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Από την αυγή μέχρι το μεσημέρι, εκατοντάδες βάρκες συγκεντρώνονται για να πωλήσουν τρόφιμα, φρούτα, λαχανικά και λουλούδια. Όσοι δεν θέλουν να οδηγήσουν τη μικρή απόσταση από το Can Tho, επιλέγουν να επισκεφθούν την αγορά με πλοίο, που προσφέρει μια πιο ξεκούραστη και αυθεντική εμπειρία. Αξέχαστη εμπειρία κάθε πρωινό, η ανατολή του ηλίου πάνω από το Δέλτα του Μεκόνγκ, παρατηρώντας τη ζωή να ξεκινάει στις όχθες του ποταμού.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ