Ο Άκης Πετρετζίκης έχει έμπνευση: Φτιάχνει υπέροχη Μωβ σούπα από πατάτες Περού

Χρώμα γεύση και άρωμα στο τραπέζι μας - Ότι πρέπει για το κρύο

Συστατικά
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό μωβ πατάτες Περού
μισό κιλό κόκκινο λάχανο
1 πράσο
50 γρ. κόκκινο κρασί
2 κλωνάρια δεντρολίβανο (μόνο φύλλα)
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μπούκοβο
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1,5 λίτρο νερό
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
300 γρ. γάλα καρύδας
Για το σερβίρισμα

σπιτικά κρουτόν
καραμελωμένο μπέικον
φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
γάλα καρύδας

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 2-3 λεπτά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες, το λάχανο και το πράσο.
Σβήνουμε με κρασί, και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά.
Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 3-4 λεπτά, και στη συνέχεια προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το μέλι, το μπούκοβο, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, το νερό, αλάτι, το πιπέρι, τον κύβο λαχανικών, και σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα.
Βράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατατες και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, και χτυπάμε μέσα στην κατσαρόλα με το μπίμερ μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει βελούδινη η σούπα μας. Εάν δεν έχουμε μπίμερ, περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ μέχρι να έχουμε μία λεία υφή.
Σερβίρουμε με σπιτικό κρουτόν, καραμελωμένο μπέικον, φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο και λίγο γάλα καρύδας.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ