Πάνος Καμμένος: «Αν ο Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση μομφής, θα την υπογράψω με έναν όρο» (Βίντεο)

Όλα είπε στη χθεσινή (14/01) τηλεοπτική συνέντευξή του.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο Star απηύθυνε δημόσια πρόσκληση στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας ότι "αν ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή αποφασίσει ότι δέχεται τον όρο που του έχω θέσει, δηλαδή να μην υπάρχει καμία λύση με τον όρο "Μακεδονία", να μην πουλήσουμε το όνομα της Μακεδονίας, να μην διαπραγματευτεί καμία Συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών που θέλει να διαπραγματευτεί με τον όρο "Μακεδονία", εγώ τώρα πηγαίνω στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη και υπογράφω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση αυτή και η κυβέρνηση που θα έλθει να γλιτώσει το όνομα της Μακεδονίας από τη λύση που έχει σχεδιαστεί εδώ και χρόνια".

Διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος είχε δεχθεί παλαιότερα ως στέλεχος της ΝΔ γεωγραφικό προσδιορισμό.

"Αν ο κ. Μητσοτάκης είναι πραγματικός ηγέτης και δεν είναι καραγκιοζοπαίχτης του κ. Θεοδωρικάκου, ας έλθει τώρα και ας πει: υπογράφουμε μαζί με τον Καμμένο και όσους ανεξάρτητους βουλευτές θέλουν να αντισταθούν πατριωτικά στην παράδοση του όρου "Μακεδονία πρόταση μομφής για να ρίξουμε την κυβέρνηση", είπε, στη συνέχεια, προσθέτοντας "το να ρίξουμε την κυβέρνηση αυτή και να έλθει ο κ. Μητσοτάκης και να πάει στα σαλόνια των ΗΠΑ και της Ευρώπης και να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας, όπως ήθελε να κάνουμε τον Ιούνιο, είναι το ίδιο με αυτό που πράττει η σημερινή κυβέρνηση".

Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να παραδώσει ο ίδιος τον όρο "Μακεδονία" με μια διαφορετική Συμφωνία των Πρεσπών και αναφέροντας χαρακτηριστικά "μπορούμε να το μπλοκάρουμε, σήμερα τη νύχτα" κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη "να αναλάβει την ευθύνη και εγώ υπόσχομαι αύριο το πρωί στη Βουλή θα υπογράψω την πρόταση μομφής και το σύνολο των βουλευτών από τις πατριωτικές δυνάμεις που είναι σήμερα ανεξάρτητοι θα ακολουθήσουν".

Ο κ. Καμμένος είπε "οι βουλευτές που φεύγουν από εμένα για να υπουργοποιηθούν με πουλάνε, αποστατούν, με προδίδουν και μαζί με εμένα προδίδουν και την ψήφο του ελληνικού λαού ο οποίος τους έδωσε εντολή να έλθουν στους ΑΝΕΛ που θέση τους ήταν κανένα σύνθετο όνομα με τον όρο "Μακεδονία".

Είπε ότι η κ. Κουντουρά "επιλέγει να παραμείνει υπουργός για λίγους μήνες προκειμένου να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή τη κυβέρνηση και να παραδώσει τον όρο "Μακεδονία", Είναι το άνοιγμα της Αριστεράς στην κ. Κουντουρά; Η κ. Κουντουρά είναι κόρη του στρατηγού Κουντουρά ιδρυτή της Βυζαντινής Εθνικής Οργάνωσης, θυγατρικής οργάνωσης της Βασιλικής Οργάνωσης".

"Αν ο κ. Κόκκαλης που έφυγε για την Κίνα αντί να έλθει εδώ να μας πει "ότι πρέπει να παραμείνει η κυβέρνηση" αλλά παράλληλα δεν ψηφίζει την Συμφωνία των Πρεσπών, τότε για ποιό λόγο να παραμείνει στην κυβέρνηση;" πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο πρωθυπουργός τον οποίο χαρακτήρισε "εξαιρετικό ηγέτη για την πατρίδα μας", ποτέ δεν του είπε ψέμματα και δεν τον έχει κοροϊδέψει, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι βάσει της έντιμης σχέσης τους "αυτούς που φεύγουν από εμένα για να πάρουν μια καρέκλα, να μην τους τη δώσει", ενώ δεν απέκρυψε ότι το ζήτησε από τον κ. Τσίπρα.

Είπε ακόμα ότι περιμένει να δει τις κινήσεις του πρωθυπουργού, ανεξαρτήτως της έκβασης της ψήφου εμπιστοσύνης και της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τους ανθρώπους που δεν εξελέγησαν αλλά διορίστηκαν υπουργοί κατόπιν δικής του πρότασης και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε ότι "οι άνθρωποι που πήρα από το μηδέν και έκανα βουλευτές και υπουργούς και με πούλησαν να είναι σίγουρος ότι αύριο θα πουλήσουν και εκείνον".

«Η κυβέρνηση θέλει ψήφο εμπιστοσύνης για την Συμφωνία των Πρεσπών, άρα η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την εμπιστοσύνη μας»

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταφέρθηκε κατά των Τ. Κουΐκ, Μ. Χρυσοβελώνη, Ε. Κουντουρά και Β. Κόκκαλη ενώ χαρακτήρισε έντιμη την στάση του Θ. Παπαχριστόπουλου και σε ότι αφορά τον Κ. Ζουράρι είπε ότι "βάζει το χέρι του στη φωτιά" καθώς "παλεύει για το όνομα της Μακεδονίας δεκάδες χρόνια πριν από εμάς".

Σημείωσε ακόμα ότι "αυτοί οι άνθρωποι (σ.σ Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις) παραμένουν για να έχουμε οι ΑΝΕΛ κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, καθώς αντιλαμβάνονται ότι εξελέγησαν με την ΚΟ των ΑΝΕΛ", ενώ παραδέχθηκε ότι ο ίδιος δεν έχει άλλη δυνατότητα.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι θα παλέψει για να μην πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση θέλει ψήφο εμπιστοσύνης για την Συμφωνία των Πρεσπών, άρα η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την εμπιστοσύνη μας"

"Μακάρι να άλλαζε γνώμη ο κ. Τσίπρας, τον παρακαλώ και τώρα δημόσια και του λέω να βάλουμε κάλπη" προσθέτοντας "αν αποδειχθεί ότι αποστάτησαν με ανταλλαγή την έδρα τους τότε λυπάμαι και γι' αυτούς που το κάνουν και γι' αυτούς που το αποδέχονται" ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις του Κ. Μητσοτάκη περί "στημένου" (σ σ μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου).

Επανερχόμενος στον κ. Κόκκαλη είπε ότι "μας λέει τώρα από την Κίνα ότι δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα τη ψηφίσει μεν γιατί νομίζει ότι το "Ποτάμι" θα τον αντικαταστήσει μετά, αλλά τώρα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια".

Ως προς την Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι ο πρωθυπουργός με τον οποίο ποτέ δεν είχε διαφωνήσει και δεν έχει κανένα παράπονο "δύο φορές στην υπόθεση αυτή δεν έχει κρατήσει τον λόγο του: η πρώτη φορά όσον αφορά τη συζήτηση για την έναρξη ενός διαλόγου με τα Σκόπια όπου δεσμευόταν και ο πρωθυπουργός και ο κ. Κοτζιάς να έλθει μετά τις εκλογές ώστε ο ελληνικός λαός να πάρει μια απόφαση και τη δεύτερη φορά όταν είπε ότι μέχρι τον Μάρτιο θα το ξανασυζητήσουμε".

"Εγώ κατάλαβα ότι μέσα στον Δεκέμβριο ετοιμαζόταν να έλθει η Συμφωνία και γι' αυτό έγιναν αυτές οι κινήσεις από τη μεριά μου" πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος θα παρέδιδε τον όρο "Μακεδονία" από τον Ιούνιο, δεν θα έβγαζε τη χώρα από τα μνημόνια και με τη διαπλοκή θα είχαμε ανοίξει και τα μεγάλα χαλιά τα κόκκινα δεν πείθουν κανέναν. Αν λέει αλήθεια και θέλει να διασφαλίσει την Μακεδονία εδώ είμαστε" πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι στη χθεσινή του συζήτηση με τον πρωθυπουργό ο Αλ. Τσίπρας του είπε οτι αν βρει τους 151 θα προχωρήσει με την κυβέρνηση αυτή όσο μπορέσει και χαρακτήρισε λάθος του πρωθυπουργού να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πριν την Συμφωνία των Πρεσπών καθώς "υποχρεωτικά συνδέεται η Συνθήκη με την ψηφοφορία για την παραμονή της κυβέρνησης αυτής".

«Οι ΑΝΕΛ θα κάνουν ότι μπορούν για να μπλοκάρουν την Συμφωνία των Πρεσπών»

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε "πονηρό" το "γιατί ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην εθνότητα και το όνομα και δεν πάει στο πιο προφανές ότι με την τροπολογία 36 καταργείται το erga omnes" και επισήμανε ότι η συμφωνία που έρχεται προς επικύρωση δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που υπέγραψε ο Κοτζιάς.

Αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και χαρακτήρισε την Συμφωνία αντισυνταγματική καθώς, όπως είπε, "παραβιάζει το άρθρο 28 παρ 3 του Συντάγματος και πρέπει να ψηφιστεί, αν ψηφιστεί, από 180 βουλευτές".

"Καλώ τον πρωθυπουργό να αποσύρει την αυριανή ψηφοφορία, να φέρει την κάλπη και ο ελληνικός λαός να αποφασίσει αν θέλει την Συμφωνία των Πρεσπών, να τελειώσουμε με τα θέματα της διαπλοκής και της διαφθοράς που έχουμε αργήσει πολύ, να δώσουμε στον ελληνικό λαό ότι έχει να εισπράξει από τον κόπο του και τις θυσίες που έκανε για τα μνημόνια όλα αυτά τα χρόνια και (καλώ) τον κ. Μητσοτάκη να καταλάβει ότι υπάρχουν εθνικές προτεραιότητες" τόνισε.

Είπε ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι παρόντες στο συλλαλητήριο (σ σ της Κυριακής) και θα κάνουν ότι μπορούν "καταθέτοντας προσφυγή στο ΣτΕ, υποστηρίζοντας την πρόταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και κάνοντας ότι πρέπει εντός και εκτός Βουλής με όσα επιτρέπει το Σύνταγμα για να μπλοκάρουμε την Συμφωνία".

Ερωτηθείς με αφορμή όσα είχε πει για παρέμβαση ξένων δυνάμεων και ύπαρξη μεγάλων χρηματικών ανταλλαγμάτων στην Βουλή της πΓΔΜ για την Συμφωνία των Πρεσπών, αν ανησυχεί ή έχει πληροφορίες ότι μέχρι να ψηφιστεί και εδώ η Συμφωνία θα υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα, απάντησε "για την ψυχή της μάνας τους δεν νομίζω ότι το κάνουν πολλοί".

Ερωτηθείς και πάλι αν αναφέρεται και σε δικά του στελέχη απάντησε "αναφέρομαι στους πάντες".

ελληνικός λαός ξέρει ότι για την υπόθεση των Σκοπίων έχουν πέσει συμφέροντα τεράστια να την υποστηρίξουν με πρώτο το Ίδρυμα Σόρος, εταιρεία συμφερόντων του οποίου, κατά ένα περίεργο τρόπο έχει πάρει και τις βίζες στην Ελλάδα από το υπουργείο Εξωτερικών, θέμα που θα έλθει στη Δικαιοσύνη" είπε.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που θέλουν με οποιοδήποτε τρόπο να τελειώσει το θέμα με τα Σκόπια για να κάνουν μπίζνες και υπάρχουν και εκείνοι που θέλουν να λύσουν ιδεολογικά το θέμα.

Απαντώντας σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι "ο Καμμένος έχει θεωρίες συνωμοσίας" είπε ότι "το Ίδρυμα Σόρος το έχουν καταγγείλει οι Τραμπ και Πούτιν".

Ανέφερε, επίσης ότι "κάποιοι ακόμα πιστεύουν στην "Μακεδονία του Αιγαίου" την αιτία που στον Εμφύλιο Πόλεμο σκοτώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι" προσθέτοντας ότι "αν δει κανείς τα κείμενα του Σιάντου, ακόμα και από την πλευρά της αριστεράς και πως δεν απεδέχθη ο Σιάντος τότε να πάει ο ΕΛΑΣ στο Βαλκανικό Στρατηγείο και να παραμείνει στο Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής, ένας ηγέτης της κομμουνιστικής ηγεσίας που στη συνέχεια κατηγορήθηκε ως πράκτορας της Ιντέλλιτζενς Σέρβις τότε, θα καταλάβει ποιό είναι το βάθος αυτής της ιστορίας".

"Ιδεολογικά η Αριστερά μπορεί να το στηρίζει, αλλά είναι θέμα που σχετίζεται και με την προπαγάνδα του Μουσολίνι που βρήκε την θεωρία της "Μακεδονίας του Αιγαίου" και εν συνεχεία τη στήριξε ο Τίτο" πρόσθεσε.

Ο κ. Καμμένος στην παρατήρηση περί κλίματος στον ΣΥΡΙΖΑ "να τελειώνει με τον Καμμένο" είπε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Ν. Βούτσης "που τον ενοχλεί πχ να αναφέρομαι στην υπόθεση Κουφοντίνα που δεν μπορεί να παίρνει άδειες σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία έχει εξασφαλίσει ασφάλεια απέναντι στην τρομοκρατία", ο Ν. Φίλης " που τον ενοχλούσαν οι απόψεις μου για την Εκκλησία και τις παρελάσεις" και η αριστερή πτέρυγα δεν τον έβλεπαν με καλό μάτι και υπονόμευαν -"ο κ. Βούτσης και η αριστερή πτέρυγα"- την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

"Έπιναν ξίδι τόσο καιρό, εμείς συγκυβερνούσαμε με τον κ. Τσίπρα ο οποίος τους έγραφε στα παλιά του υποδήματα" είπε ενώ ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός ήλθε στο κομβικό σημείο ώστε "μόλις τελείωσε με τους ΑΝΕΛ" να ξεκινήσει με την κεντροαριστερά, απάντησε "μπορεί να έφθασε σε αυτό το σημείο, αλλά αν κεντροαριστερά είναι η κ. Κουντουρά που ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, τότε τους καλωσορίζω στην νέα αριστερά".

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι έχει απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης σε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις το οποίο "αν πετύχει και δημιουργήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο που θα προασπίσει τις αρχές και τις αξίες μας θα ξαναείμαστε στη βουλή με ποσοστό που θα ενοχλήσει τους δημοσκόπους, τα μεγάλα συμφέροντα και εκείνους που θα ήθελαν να μην υπάρχουμε".

"Θα είμαστε πρόθυμοι να υπερασπίσουμε οποιονδήποτε θέλει τη δημιουργία μιας εθνικής κυβέρνησης, αλλά όχι καθοδηγούμενης από συγκεκριμένα διαπλεκόμενα εγκληματικά συμφέροντα, θα βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια οικονομικής ανάταξης της πατρίδας μας".

Υπενθύμισε ότι ανέκαθεν θέση των ΑΝΕΛ ήταν η προσέγγιση με τις ΗΠΑ, "καταφέραμε και γυρίσαμε το καράβι, δεν άρεσε αυτό σε κάποιους αριστερούς από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Ελλάδα είναι ο κύριος σύμμαχος των ΗΠΑ στη περιοχή".

"Τα βρήκαμε με το Ισραήλ, κάποιοι τότε πήγαιναν βόλτα με τα καράβια της Παλαιστίνης για να κάνουν "ντου" στο Ισραήλ, εμείς θεωρούμε ότι το Ισραήλ είναι σύμμαχός μας μαζί με την Αίγυπτο και την Ιορδανία και αυτή η κυβέρνηση το υπηρέτησε αυτό" πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν το προσκλητήριο του απευθύνεται εκτός από τους πολίτες και σε πρόσωπα όπως του κκ Καρατζαφέρη, Μπαλτάκο και Βελόπουλο, ο κ. Καμμένος είπε, καταλήγοντας "ο κ. Βελόπουλος έχει αντίγραφα από τον Χριστό δεν μπορώ να φθάσω εκεί πάνω για να συνομιλήσω σε τέτοιο πνευματικό επίπεδο, αλλά σε άλλες υγιείς δυνάμεις του τόπου μπορώ".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ