Αλέξης Τσίπρας: «Συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη μέρα της μεγάλης ανατροπής του παλιού πολιτικού συστήματος» (Βίντεο)

Η εισήγησή του στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας άρχισε, σήμερα (15/01), την εισήγησή του στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

«Σε δέκα μέρες από σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη μέρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, της μεγάλης ανατροπής του παλιού πολιτικού συστήματος. Διότι η 25η Ιανουαρίου του 2015 αυτό ακριβώς σηματοδότησε. Μια μεγάλη πολιτική ανατροπή. Που δεν ήρθε ώς κεραυνός εν αιθρία. Αλλά ήταν αποτέλεσμα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που βίωσε η Ελλάδα  τα τελευταία 100 χρόνια. Αλλά κυρίως ήταν αποτέλεσμα της διαχείρισης της κρίσης από το πολιτικό κατεστημένο. Και των πολιτικών επιλογών και πρακτικών τεσσάρων δεκαετιών που οδήγησαν στην χρεοκοπία του 2010» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «την δύσκολη διαπραγμάτευση το 2015, το δύσκολο συμβιβασμό, όταν αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να έχουμε σήμερα πόδια να περπατάμε. Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν κομβικής επιλογής. Μια επιλογή θάρρους που καμιά από τις άλλες πολιτικές ηγεσίες δεν είχε το σθένος να αναλάβει. Όλες οι πολιτικές ηγεσίες ακολουθούσαν άλλη πολιτική μετά την εκλογή τους. Ακολούθησαν οι 4 δύσκολες αξιολογήσεις για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ενώ συνέβη παράλληλα και η προσφυγική κρίση. Μία τριετία σκληρών πολιτικών αγώνων και δύσκολων αποφάσεων».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «σήμερα δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία σε κανέναν ότι η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα. Η αυγή του 2019 είναι η απαρχή μιας αυγής για την χώρα. Καταφέραμε να πετύχουμε την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και ρυθμίσαμε το χρέος ώστε να καταστεί βιώσιμο, κάτι που δεν πέτυχαν οι προηγούμενοι. Οι "επαγγελματίες" της πολιτικής ζητούσαν πιστοποιητικά βιωσιμότητας».

«Στόχος μας να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια με γνώμονα τα συμφέροντα των πολλών για να μην είναι η έξοδος από τα μνημόνια μία κενή ημερομηνία, αλλά να είναι το σάλπισμα για μια νέα πορεία της χώρας. Και πράγματι αυτό είναι όταν ψηφίστηκε ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός με θετικά για πρώτη φορά μέτρα για τους πολίτες» σημείωσε ο Τσίπρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ