Ο Σπύρος Σούλης μας παρουσιάζει την νέα τάση στα ταβάνια & πως θα κάνει το σπίτι μας να ξεχωρίσει

Τα ταβάνια έχουν δύναμη να μεταμορφώσουν έναν χώρο εξολοκλήρου.

Πως; Με χρώμα, μοτίβα, ταπετσαρίες, ξύλο και πολλές άλλες παρεμβάσεις. Για να καταλάβετε τι εννοούμε και για να εμπνευστείτε για το δικό σας ταβάνι διαβάστε παρακάτω.

Μοτίβα

Τα μοτίβα θα τα δούμε σε πολλά ταβάνια και υπόσχονται να μεταμορφώσουν τους χώρους. Δοκιμάστε τα αν θέλετε μια πραγματικά ιδιαίτερη παρέμβαση, διατηρώντας τους τοίχους σε κάποιο ουδέτερο χρώμα ώστε να τα αναδείξετε.

Αυτοκόλλητα γεωμετρικά σχήματα με χρώμα

Σύμφωνα με το spirossoulis.com, το χρώμα στα ταβάνια μπορεί να λειτουργήσει ως μια πολύ πρωτότυπη παρέμβαση στο καθιστικό σας. Προτιμήστε το σε συνδυασμό με γεωμετρικά σχήματα. Είναι ιδανικά να προσθέσουν μια πολύ χαρούμενη πινελιά στον χώρο.

Βαμμένα μοτίβα

Για ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα βάψτε τα ταβάνια σας δημιουργώντας μοτίβα. Το μόνιμο χρώμα είναι κατάλληλο για ψηλά ταβάνια και για ιδιοκτήτες που θέλουν να δημιουργήσουν χώρους με προσωπικότητα.

Ταπετσαρία

Με τις ταπετσαρίες μπορείτε να μεταμορφώσετε στην κυριολεξία οποιοδήποτε ταβάνι. Πάρτε για παράδειγμα το παρακάτω παιδικό δωμάτιο που έχει ξεφύγει από τα καθιερωμένα και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έπιπλα δημιουργεί μια πολύ όμορφη και πρωτότυπη σύνθεση.

Μεταξωτή υφή

Στα ταβάνια, εκτός από τα χρώματα, μπορείτε να παίξετε και με τις υφές. Βάψτε το ταβάνι με κάποιο γυαλιστερό χρώμα που θα δημιουργήσει μεταξωτή υφή και αυτόματα ο χώρος σας θα αποκτήσει κομψότητα και πολυτέλεια.

Ξύλινες δοκοί

Δεν χρειάζεται πάντα κάτι πολύ εξεζητημένο για να δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερο ταβάνι. Αφήστε τις δοκούς που ήδη υπάρχουν να φανούν και θα δείτε πως θα γίνουν το σημείο εστίασης του καθιστικού σας.

Ξύλινη επίστρωση

Μπορείτε, αν θέλετε, να καλύψετε το ταβάνι σας εξολοκλήρου με μια ξύλινη επίστρωση. Σε συνδυασμό με απαλά και γήινα χρώματα θα δημιουργηθεί μια ρουστίκ ατμόσφαιρα με ιδιαίτερη κομψότητα και στυλ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ