Ποιες είναι οι αλήθειες για τη ζωή που ακούγονται θλιβερές αλλά τελικά δεν είναι

Η αλήθεια πονάει, αλλά κάποιος πρέπει να στην πει.

Η ζωή δεν είναι ρόδινη και μπορεί κάποιες από τις αλήθειες για αυτήν να ακούγονται λίγο θλιβερές. Κι όμως, αυτές οι πικρές αλήθειες μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου προς το καλύτερο, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

1. Κανένας δεν πρόκειται να σε βοηθήσει.
Κακά τα ψέματα στις δυσκολίες της ζωής, λίγοι είναι αυτοί που θα σε βοηθήσουν. Την πραγματική βοήθειά θα σου τη δώσει μόνο ο εαυτός σου. Μην περιμένεις ένα μαγικό ραβδί να λύσει όλα σου τα προβλήματα.

Υπεύθυνος για σένα είσαι μόνο εσύ. Η ευτυχία σου δεν εξαρτάται από τους άλλους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μάθεις να είσαι πιο δυνατός και να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις.

2. Η ζωή δεν θα είναι ποτέ τέλεια.
Προφανώς και η ζωή δεν είναι τέλεια. Γιατί αν ήταν όλα ιδανικά φτιαγμένα, τότε θα βαριόμασταν. Θα υπάρξουν δυσκολίες και αναποδιές κι όχι μία και δυο φορές, αλλά αρκετές. Όμως, όλες αυτές οι αναποδιές θα είναι οι εμπειρίες σου από τη ζωή. Αυτές που θα σε δυναμώσουν και θα σε κάνουν πιο σοφό.

3. Μπορεί να αποτύχεις.
Ναι θα αποτύχεις. Είναι βέβαιο. Σε πολλές φάσεις της ζωής σου. Θα θέσεις πολλές φορές στόχους και ακόμα περισσότερες δεν θα τα καταφέρεις. Έτσι είναι όμως, τα πράγματα. Αποδέξου το. Εδώ είναι που πρέπει να πεισμώσεις και να προσπαθήσεις περισσότερο. Αν όποιος αποτύγχανε μία φορά τα παρατούσε, τότε δεν θα υπήρχε σχεδόν κανένας επιτυχημένος άνθρωπος.

4. Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει.
Το παρελθόν σου δεν μπορεί να σβηστεί. Ό,τι έχεις ζήσει δεν μπορείς να το ξεχάσεις. Η ιστορία σου έχει γραφτεί και δεν μπορεί τίποτα να την ξεγράψει. Όσο και αν νιώθεις ότι το παρελθόν σε κυνηγάει, εσύ κοίτα το παρόν και πώς θα φτιάξεις το μέλλον σου.

5. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο.
Όσο κι αν σε αγχώνει η ιδέα, ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τί θα συμβεί την επόμενη μέρα, αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να τη δεχτείς. Κανείς μας δεν μπορεί να εγγυηθεί τί θα συμβεί στο μέλλον και κανείς μας δεν μπορεί να το καθορίσει. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίζεις όσο το δυνατόν περισσότερο να έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, για να μπορείς να αντιδράς με τον σωστό τρόπο, σε ό,τι συμβαίνει σε αυτήν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ