Απροσπέλαστη η Αθήνα την Κυριακή - Θα είναι λένε το μεγαλύτερο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Με πούλμαν από όλη την Ελλάδα

Με εκατοντάδες λεωφορεία από κάθε γωνιά της χώρας αναμένεται να μεταβούν την Κυριακή στην Αθήνα οι διαδηλωτές για το συλλαλητήριο κόντρα στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ήδη, εδώ και μερικές ημέρες οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» αναρτούν καθημερινά στο Διαδίκτυο τα δρομολόγια που προγραμματίζεται να φτάσουν στην Αθήνα, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει τη μεγάλη κινητοποίηση, αισιοδοξεί πως η παρουσία του κόσμου θα είναι τόσο μεγάλη που δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους «πρόθυμους» βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του συλλαλητηρίου, «θα είναι ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ».

Η ανακοίνωση των διοργανωτών του συλλαλητηρίου 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανα τω κόσμω, σε συνεργασία με πολυάριθμους φορείς και τη συμμετοχή πολυπληθούς ομάδας ατόμων που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή, διοργανώνουν συλλαλητήριο την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 14:00 στο Σύνταγμα. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή και παρόλο που ο χρόνος προετοιμασίας του ήταν μόλις 7 ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ.

Οι Έλληνες θα συμμετέχουμε μαζικά ώστε να διατρανωθεί με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ τρόπο η αντίθεσή μας στην παράδοση του ονόματός μας στους παραχαράκτες της Ιστορίας της Μακεδονίας. Οι Έλληνες θα δώσουμε με ΕΙΡΗΝΙΚΟ τρόπο την απάντηση σε όσους διατυμπανίζουν ότι έχουν πειστεί για τα δήθεν πλεονεκτήματα της «συμφωνίας».  Οι Έλληνες θα ακυρώσουμε με τον ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ και την ΦΩΝΗ μας τη «συμφωνία» που είναι εθνικά επιζήμια για την Πατρίδα μας και που οδηγεί στον διαμελισμό της.

Οι βουλευτές είναι βέβαιο ότι θα σεβαστούν την βούληση του Ελληνικού λαού, η λαϊκή κυριαρχία θα πρυτανεύσει και θα υποχωρήσουν τα ξένα εθνικά συμφέροντα και οι πιέσεις που ασκήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτούς. Οι βουλευτές οφείλουν να σκεφτούν και να πράξουν δημοκρατικά και να συντονιστούν με την λαϊκή βούληση που θα διατρανωθεί στο συλλαλητήριο από τους γηγενείς Μακεδόνες και σύσσωμο τον Ελληνικό λαό. 

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαφυλάξει την Συνταγματική Τάξη με Πίστη και Αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία. Η «συμφωνία» αυτή δεν είναι νόμιμα κυρωμένη στο κράτος των Σκοπίων διότι ο Πρόεδρος Ιβάνωφ αρνήθηκε να την υπογράψει, ενώ ταυτόχρονα η επίσημη αλληλογραφία από το κράτος των Σκοπίων γίνεται ως Δημοκρατία της «Μακεδονίας». Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας οφείλει να υπερασπιστεί το ΟΝΟΜΑ και τα ΕΔΑΦΗ της Μακεδονίας παραιτούμενος. 

Στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 ξεκαθαρίζουμε ότι ο Ελληνικός λαός ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ το όνομα της Μακεδονίας διότι τα ΟΝΟΜΑ σημαίνει ΕΔΑΦΟΣ. 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατεβαίνει στην Αθήνα για το συλλαλητήριο

Όπως έγινε γνωστό χθες, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στην Αθήνα.

Τη συμμετοχή τους έκαναν γνωστή, με δηλώσεις τους, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, όπου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι «θα συμμετέχουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο» και πρόσθεσε: «Καλώ όλους τους Μακεδόνες αλλά και όλους τους Έλληνες να δώσουν ένα δυναμικό "παρών" στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι στιγμές είναι ιστορικές και η ευθύνη όλων μας πολύ μεγάλη».

Συμμετοχή και από τους μοναχούς του Αγίου Όρους

Επίσης, συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποφάσισε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, η οποία θα στείλει την Κυριακή αντιπροσωπεία της στην Αθήνα.

«Ποιούμεν υστάτην έκκλησιν προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω και κατά την εσχάτην στιγμήν, να μην προχωρήσουν εις την κύρωση της Συμφωνίας, προ της διενεργείας δημοψηφίσματος», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητος.

Η αστυνομία στη Μυτιλήνη καταγράφει ποιοι θα πάνε Αθήνα

Την ίδια ώρα, σε σχετικό επίσημο έγγραφο ο αστυνομικός διευθυντής της Μυτιλήνης ζητά ενημέρωση για το πόσοι και πώς θα ταξιδέψουν από το νησί στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Μάλιστα φαίνεται πως, εκτός από τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, από τη Μυτιλήνη θα αναχωρήσει και κόσμος προκειμένου να συμμετάσχει στο αντισυλλαλητήριο. 

Ενδεικτική είναι η φράση στο αστυνομικό έγγραφο: «Παρακαλούμε όπως μας αναφέρετε αριθμό ατόμων καθώς και μέσων μεταφοράς που προτίθενται να αναχωρήσουν από την περιοχή ευθύνης σας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Αθήνα την 20/01/2019, ημέρα Κυριακή, έστω και αρνητικώς».

Αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., καθώς έγινε γνωστό ότι αντιεξουσιαστές και ομάδες αριστεριστών καλούν, την Κυριακή, σε αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια. 

«Καμία συμμετοχή, καμία ανοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια», αναφέρουν στο αφισάκι που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Athens indymedia και άλλες ιστοσελίδες αντιεξουσιαστικού περιεχομένου. 

Οι αντιεξουσιαστές δίνουν «ραντεβού» στις 13:00, στα Προπύλαια, ενώ το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στο Σύνταγμα, έχει προγραμματιστεί για τις 14:00. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ