Βίντεο: Η συνέντευξη του Federer: "Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη"

"Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη που έπαιξε πολύ καλά απόψε. Έμεινε εκεί, δημιούργησε ευκαιρίες για τον εαυτό του και έμεινε ήρεμος. Δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά με τους πιο νέους. Του αξίζουν τα εύσημα που το κατάφερε αυτό"

Ο Ρότζερ Φέντερερ στάθηκε στην απόδοσή του Στέφανου Τσιτσιπά, αλλά και στα χαμένα set points που είχε στο 2ο σετ, στην τελευταία του συνέντευξη τύπου για φέτος στη Μελβούρνη.

Ο Τσιτσιπάς πανηγύρισε μια τεράστια νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ με 6-7 (11), 7-6 (3), 7-5, 7-6 (5), θα μπορούσε όμως να μη μιλούσαμε για τον απόλυτο θρίαμβο του 20χρονου Έλληνα τενίστα, αν ο Federer εκμεταλλευόταν κάποιο από 4 set points που είχε στο 2ο σετ, για να κάνει το 2-0.

"Έχω λυπηθεί πολύ απόψε. Μπορεί να μην το δείχνω, αλλά ισχύει. Νιώθω πως έπρεπε να κερδίσω το 2ο σετ. Δε με ενδιαφέρει το πως, απλά έπρεπε να το έχω κάνει. Μου κόστισε τον αγώνα αυτό."

Πάντως, σε καμία περίπτωση ο 37χρονος Ελβετός δεν θέλει να στερήσει κάτι από τον Στέφανο, αναφέροντας πως ήταν ο καλύτερος παίκτης στην αναμέτρηση και έφτασε άξια στη νίκη.

"Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη που έπαιξε πολύ καλά απόψε. Έμεινε εκεί, δημιούργησε ευκαιρίες για τον εαυτό του και έμεινε ήρεμος. Δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά με τους πιο νέους. Του αξίζουν τα εύσημα που το κατάφερε αυτό", δήλωσε ο Federer, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε αν μπορεί να δει λίγο από τον εαυτό του στον Στέφανο.

"Ναι, υποθέτω πως μπορώ. Κάνει backhand με το ένα χέρι και παλιότερα είχα και γω μακριά μαλλιά. Οπότε ναι, σίγουρα. Είναι διαφορετικός από τους περισσότερους νέους παίκτες. Θυμίζει περισσότερο τον δικό μου τρόπο παιχνιδιού και όχι τόσο του Rafa (Nadal)."

Όσον αφορά τη δήλωση περί "αλλαγής φρουράς" του John McEnroe όταν πήρε συνέντευξη από τον Στέφανο στη Rod Laver Arena, o Federer δεν θέλησε να μειώσει τον Έλληνα τενίστα, συνεχίζοντας να τον επευφημεί, αλλά ούτε και να αναλωθεί σε βαρύγδουπες δηλώσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρει το tennis news

"Αγαπώ τον John, αλλά άκουσα αυτή την ιστορία και πριν από 10 χρόνια. Τίποτα νέο σ' αυτό. Όσο για τον Στέφανο, σίγουρα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Και πριν απ' αυτό σίγουρα. Κέρδισε τον Novak (Djokovic) στο Τορόντο, όπως και τους (Kevin) Anderson και (Alexander) Zverev, τώρα εμένα εδώ. Αυτό πρέπει να κάνεις για να πας στο επόμενο επίπεδο και το κάνει αυτό. Είναι πολύ καλό γι' αυτόν. Σίγουρα τον βλέπω πολύ ψηλά στο παιχνίδι και σε μακροχρόνια βάση."

Τέλος, ο Federer μίλησε και για το κοινό, που ήταν ενεργό σε μεγάλο βαθμό και κάποιες φορές ακούστηκαν φωνές και κατά τη διάρκεια των πόντων.

"Δεν με ενοχλούσε το κοινό, ήταν θαυμάσιο. Αν είναι μόνο ένα περιστατικό με κάποιον ενθουσιασμένο τύπο από τις κερκίδες να φωνάζει, τότε είναι εντάξει. Προτιμώ να έχω αυτό, παρά ένα σιωπηλό κοινό που δεν κάνει κανέναν ήχο. Ήταν διασκεδαστικό. Το απόλαυσα."

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ