Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Λαμία: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη 13χρονη - Οι γιατροί έκαναν λανθασμένη διάγνωση και «έφυγε» από τη ζωή (Βίντεο)

Η οικογένειά της ζητά απαντήσεις.

Περιτονίτιδα που προκλήθηκε από διάτρηση στομάχου και όχι από σκωληκοειδίτιδα είναι η αιτία που προκάλεσε το θάνατο 13χρονου κοριτσιού από τη Λαμία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο θάνατος προήλθε από περιτονίτιδα( φλεγμονή στην κοιλιά) «η οποία είναι αποτέλεσμα διάτρησης του στομάχου».

Επίσης, ενημέρωσαν οι ιατροδικαστές, έχουν ληφθεί δείγματα προκειμένου να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις από το εξειδικευμένο τμήμα του ΑΠΘ.

Σε επικοινωνία που είχε το lamiarerport.gr με τον πατέρα της 13χρονης μαθήτριας, είπε: «Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο "Παίδων" στην Αθήνα θα ζούσε...Πείτε τους να κλείσουν τις Παιδιατρικές στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Είναι νεκροταφεία».

Τα ευρήματα

O ιατροδικαστής και επιστημονικός σύμβουλος οικογένειας Σωκράτης Τσαντίρης τόνισε πως μετά από τη νεκροψία νεκροτομή που διενήργησε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Ελένη Ζαγγελίδου, προέκυψε ότι η αιτία θανάτου του 13χρονου κοριτσιού ήταν η περιτονίτιδα που επήλθε από διάτρηση στομάχου.

«Η περιτονίτιδα είναι φλεγμονή της κοιλιάς που επηρέασε δυσμενώς όλα τα οργανικά συστήματα και αποτέλεσε αιτία θανάτου», τόνισε ο κ. Τσαντίρης, σημειώνοντας ότι «η ερμηνεία των ευρημάτων δεν είναι θέμα ιατροδικαστή».

Ευθύνες και στους γιατρούς του νοσοκομείου Λάρισας

Η οικογένεια του 13χρονου κοριτσιού αναζητά απαντήσεις για τις αιτίες που οδήγησαν στο μοιραίο.

«Επομένως, η Δικαιοσύνη τώρα θα πρέπει να αναζητήσει ευθύνες, όχι όμως μόνο στη Λαμία, αλλά, δυστυχώς και στη Λάρισα. Διότι, με βάση τη νεκροψία – νεκροτομή και κάποια άλλα έγγραφα ιατρικά που έχω, υπάρχει ευθύνη και στο χειρουργείο το οποίο έγινε στη Λάρισα. Η χειρουργική επέμβαση που έγινε εκεί δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Όταν έχεις έναν ασθενή με οξεία κοιλία, θα πρέπει να βρεις την εστία. Η περιτονίτιδα δημιουργείται από κάποια εστία. Είτε λέγεται σκωληκοειδής απόφυση, είτε έντερο, είτε κάποιο άλλο όργανο. Εφόσον έγινε τομή, αφαιρέθηκε η σκωληκοειδής απόφυση, η οποία απόφυση δεν είχε διαρρηχθεί, έπρεπε να βρουν την εστία. Διότι, μη βρίσκοντας την εστία και κλείνοντας την τομή, η εστία συνέχισε να “δουλεύει”», τόνισε ο Ν. Διαλυνάς.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κατηγόρησε τους γιατρούς που έκαναν την εγχείρηση στο 13χρονο κορίτσι για λάθη που οδήγησαν στο θάνατό της. Όπως τόνισε, από τη νεκροψία – νεκροτομή βρέθηκε ένα λίτρο και διακόσια γραμμάρια υγρό στην κοιλιά.

«Έτσι όπως έγινε η εγχείρηση, αγνόησαν βασικές απεικονιστικές εξετάσεις, αγνόησαν βασικά συμπτώματα τα οποία οδηγούσαν στο στομάχι. Ο μηχανισμός θανάτου είναι πλέον ξεκάθαρος και δεν έχει καμία σχέση με αλλεργίες και βλακείες που διέρρεαν δεξιά και αριστερά, και οφείλεται, γενικότερα, στη μη αντιμετώπιση της διάτρησης του στομάχου, στο γεγονός ότι υπήρχαν αυτά τα υγρά και δεν μπορούσαν να διαφύγουν από κάπου, στην πίεση του διαφράγματος, στην είσοδο του υγρού στους πνεύμονες, στην περικαρδίτιδα και στην ανακοπή. Και ο θάνατος ήταν φρικτός», τόνισε o κ. Διαλυνάς.

Θα λογοδοτήσουν

«Το 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη...», τόνισε ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού.

«Μακάρι να μπορούσα να την πάω κατευθείαν στο "Παίδων", αλλά δεν μπορούσα να πάρω μόνος μου την ευθύνη και να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι με το παιδί σε αυτή την κατάσταση. Αν το είχα κάνει ίσως και να είχε σωθεί το παιδί μου», λέει ο κ. Κουτσοπάνος και συνεχίζει: «Η παιδιατρική του νοσοκομείου Λαμίας και η παιδοχειρουργική του νοσοκομείου της Λάρισας πρέπει να κλείσουν. Είναι δολοφόνοι , δεν πρέπει να υπάρχουν αυτοί ο άνθρωποι. Πρέπει να σωθούν κι άλλα παιδιά, μακάρι το παιδί μου να είναι το τελευταίο» λέει ο πατέρας της 13χρονης.

Όπως είναι γνωστό, οι γονείς ήδη έχουν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άλλα και σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου της Λαμίας, όπου όπως υποστηρίζουν οι γονείς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του παιδιού τους.

Σήμερα η κηδεία

Η κηδεία της 13χρονης θα γίνει σήμερα Τετάρτη, στις 12.00, στη Μητρόπολη Λαμίας. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων, να συγκεντρωθούν χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Θα υπάρχει κουτί - κουμπαράς στην είσοδο του Ναού.

Κλειστό το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας

Συντετριμμένη είναι και η Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου, κ. Νάνα Κουτσινίκα, όπως και όλοι οι καθηγητές της. Από τη Δευτέρα στο σχολείο βρέθηκαν Ψυχολόγοι του Κ.Ε.Σ.Υ. (Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης) Φθιώτιδας, για να στηρίξουν τους συμμαθητές της Ιωάννας. Σήμερα το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για να μπορέσουν τα παιδιά να πουν το τελευταίο αντίο στη συμμαθήτριά τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ