Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 18.8 εκατ. ευρώ στον Ρονάλντο για υπόθεση φοροδιαφυγής

Στο δικαστήριο ο άσσος του ποδοσφαίρου

Δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο σχεδόν 19 εκατομμυρίων ευρώ για φοροδιαφυγή επιβλήθηκε από ισπανικό δικαστήριο στον άσσο του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο, για την περίοδο που έπαιζε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κρατώντας από το χέρι την σύντροφό του, Τζορτζίνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε στο δικαστήριο της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με το συμβιβασμό που πέτυχαν οι δικηγόροι του, ο Ρονάλντο συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 3.2 εκατ. καθώς κατηγορείται ότι απέφυγε να καταβάλει 5.7 εκατ. ευρώ σε φόρους.

Πάντως, ο διάσημος άσος είναι απίθανο να πάει στη φυλακή, καθώς η ισπανική νομοθεσία ορίζει ότι ο κατηγορούμενος χωρίς προηγούμενη καταδίκη επιτρέπεται να εκτίσει μια ποινή μέχρι δύο χρόνια με αναστολή.

Ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης θα υποχρεωθεί να καταβάλει το πρόστιμο των 3.2 εκατ. ευρώ, συν 5.7 εκατ. ευρώ σε καθυστερούμενους φόρους, ένα εκατομμύριο ευρώ σε συσσωρευμένους τόκους και 250 ευρώ την ημέρα για τους 48 μήνες που καλύπτουν την ποινή φυλάκισης. Αυτό το ποσό είναι πιθανό να αποτελέσει μόνο ένα μέρος των προστίμων του Κριστιάνο Ρονάλντο για την υπόθεση, τα οποία αναμένεται να φτάσουν συνολικά τα 19 εκατ. ευρώ!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ