«Μάχη» για τις Πρέσπες στην Ολομέλεια - Το Σύνταγμα των Σκοπίων δεν έχει αλλάξει ακόμη!

Ένταση στη Βουλή...

Με ένταση και δύο ενστάσεις αντισυνταγματικότητας άνοιξε «αυλαία» λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά τη θετική εισήγηση που έδωσε η Επιτροπή Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.

Το κλίμα είναι ήδη πολωμένο, με την αντιπολίτευση να ζητά να κατατεθεί το νέο Σύνταγμα των Σκοπίων, με τις τροποποιήσεις. Μάλιστα, η ΝΔ έθεσε ως παρεμπίπτον ζήτημα, δηλαδή ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να συνεχίσει η συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ήδη από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης το αίτημα για κατάθεση του ενιαίου κειμένου του Συντάγματος έθεσαν με επιμονή τόσο ο Νίκος Δένδιας από την πλευρά της ΝΔ όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Απαντώντας στην αντιπολίτευση ο Γιώργος Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι λείπουν έγγραφα και προκάλεσε εντύπωση η ατάκα ότι αυτό έγινε σκόπιμα από τα Σκόπια: «Οι Σκοπιανοί αυτό που προέβλεψαν ότι δεν θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αν εμείς δεν τηρήσουμε δεσμεύσεις είναι λογικό. Ζήτησα από την επιτροπή το αυτονόητο. Να συζητήσουμε με νηφαλιότητα επι της ουσίας και όχι επι της διαδικασία. Φοβάμαι ότι δεν γίνεται αυτό. Τα θέματα που τέθηκαν απαντήθηκαν όλα. Προσχηματικά τίθενται γιατί ορισμένες πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν να συζητήσουν επι της ουσίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ