Θεοδώρα Τζακρή: "Δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου" - Τσίπρας: "Το αυγό του φιδιού έσπασε"

 Καταδικάζει την επίθεση και η Νέα Δημοκρατία

Επίθεση με μολότωφ στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (23/1). Την επίθεση ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος την Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συνεδρίαση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση εναντίον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς χθες μπήκε στο «στόχαστρο» στο σπίτι του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αστέριου Καστόρη. 

Άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης (23/01) χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κάποιος. Κλιμάκιο της πυροσβεστικής έσπευσε άμεσα στο σημείο σβήνοντας τη φωτιά πριν πάρει διαστάσεις. Σύμφωνα με τις αρχές δεν έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές. Άφαντοι παραμένουν οι δράστες οι οποίοι προσέγγισαν το σπίτι από την πίσω πλευρά του. Το σπίτι βρίσκεται στον αστικό ιστό των Γιαννιτσών.

Θεοδώρα Τζακρή: "Δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου - Ήταν μέσα το ανήλικο παιδί μου"

Δολοφονική χαρακτηρίζει με δήλωσή της στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την αποψινή επίθεση στο σπίτι της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη.

Καλεί, δε, "όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων".

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

σημερινή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, τη στιγμή που ήταν μέσα η οικογένειά μου και το ανήλικο παιδί μου, χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τους τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα και έχουν δώσει δικαίωμα και άνεση σε κάθε φασίστα και δολοφόνο να βγει προς τα έξω, να αισθανθεί δυνατός, να αισθανθεί ότι έσπασε την απομόνωσή του και ότι μπορεί πλέον να αναβιώσει τα τάγματα εφόδου.

Να μην αυταπατάται κανείς ότι ο διχασμός που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και η συμπόρευσή τους με τα ακροδεξιά στοιχεία συνιστούν το υπόβαθρο για την υποκίνηση όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων.

Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.

Καλώ όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων".

Αλέξης Τσίπρας: "Το αυγό του φιδιού έσπασε και απειλεί την δημοκρατία"

Με αφορμή την επίθεση στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας» και ζήτησε από όλα τα κόμματα και τον κ. Μητσοτάκη να καταδικάσουν «χωρίς μισόλογα» την επίθεση.

Αναλυτικά, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

«Στην αρχή ήταν η στοχοποίηση βουλευτών με απειλητικά μηνύματα. Μετά με αφίσες. Ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου στο κοινοβούλιο. Για να καταλήξουμε στους εμπρησμούς σπιτιών των βουλευτών. Όσοι κάνουν πως δε βλέπουν, δεν ακούνε, δεν καταλαβαίνουν φέρουν τεράστια ευθύνη. Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας. Το ελάχιστο που αναμένω από τον Κ. Μητσοτάκη και όλα τα κόμματα είναι αυτή τη φορά να καταδικάσουν χωρίς μισόλογα.

Να ξέρουν όλοι: Η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει. Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει».

 

Νέα Δημοκρατία: "Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση - H αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες"

Με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει  την επίθεση στο σπίτι της βουλευτού Θεοδώρας Τζακρή, και απαιτεί να συλληφθούν άμεσα οι δράστες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή κ. Τζάκρη.
 
Αυτές οι πρακτικές τις οποίες κάποιοι υπέθαλψαν στο παρελθόν σπάζοντας ο ίδιοι “το αυγό του φιδιού”, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική Ελλάδα.
 
Αναμένουμε από την αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ