Ο Μακρόν χαιρετίζει το «θάρρος» των πολιτών της Βενεζουέλας

Την υποστήριξή του στον λαό της Βενεζουέλας εξέφρασε μέσω Twitter o γάλλος προέδρος Εμάνουελ Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε σήμερα «το θάρρος εκατοντάδων χιλιάδων Βενεζουελάνων που διαδηλώνουν για την ελευθερία τους» απέναντι στην «παράνομη εκλογή του Νικολάς Μαδούρο» και είπε πως η Ευρώπη «υποστηρίζει την αποκατάσταση της δημοκρατίας» στη χώρα αυτή.

«Μετά την παράνομη εκλογή του Νικολάς Μαδούρο τον Μάιο του 2018, η Ευρώπη υποστηρίζει την αποκατάσταση της δημοκρατίας χαιρετίζω το θάρρος εκατοντάδων χιλιάδων Βενεζουελάνων που διαδηλώνουν για την ελευθερία τους» έγραψε ο Μακρόν σε ένα τουίτ στα γαλλικά και τα ισπανικά. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο υπολογίζει σήμερα στην υποστήριξη του στρατού προκειμένου να αντικρούσει τη διεθνή υποστήριξη στον πρόεδρο της Βουλής Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός «πρόεδρος».

Από την πλευρά του ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέπ Μπορέλ δήλωσε πως οι «εκλογές» είναι «η μοναδική» «δυνατή» λύση για την έξοδο από την κρίση στη Βενεζουέλα μετά τη χθεσινή αυτοανακήρυξη του αντιπολιτευόμενου Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου.

«Πρέπει να αποτρέψουμε την επιδείνωση της κατάστασης και κάτι τέτοιο απαιτεί χωρίς καμία αμφιβολία μια διαδικασία παρέμβασης προκειμένου να διασφαλιστεί η μοναδική δυνατή διέξοδος που είναι οι εκλογές», δήλωσε ο Μπορέλ στους δημοσιογράφους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ