Άκης Πετρετζίκης: Κοτόπουλο με κόλιανδρο – Μια αρωματική συνταγή

Απογειώστε το κοτόπουλο με τον αρωματικό κόλιανδρο... 

Συστατικά

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

6 μπουτάκια κοτόπουλου

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

1 κρεμμύδι ξερό

2 σκ. σκόρδο

½ κ.γ. κύμινο

500 γρ. νερό

250 γρ. ρύζι μπασμάτι

100 γρ. κόκκινα φασόλια, κονσέρβα

100 γρ. καλαμπόκι, κονσέρβα

2 κ.σ. χυμό λάιμ

½ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

φέτες από λάιμ

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω.

Σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά για 5-6 λεπτά ακόμα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.

Βάζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια στην κατσαρόλα, τα αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το κύμινο.

Ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα, ρίχνουμε το νερό, και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το ρύζι, τα φασόλια, το καλαμπόκι, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν όλα τα υλικά μαζί για άλλα 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά (ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι).

Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον χυμό λάιμ και το ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Σερβίρουμε με φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, τις φέτες από λάιμ και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ