To ονειρικό Dior φόρεμα που φορούσε η πριγκίπισσα Μαργαρίτα στα 21α της γενέθλια σε μια μεγάλη έκθεση στην Βρετανία (φώτο)

η πριγκίπισσα το περιέγραψε αργότερα ως "το αγαπημένο της φόρεμα"

Υπέροχα εμβληματικά φορέματα του οίκου Dior αλλά και κραγιόν και αρώματα περιλαμβάνονται στα εκθέματα που παρουσίαζει η έκθεση "Christian Dior: Designer of Dreams". Η μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη έκθεση που έγινε ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον διάσημο μόδιστρο, συμπυκνώνει στις αίθουσες του μουσείου V&A 71 χρόνια ιστορίας της μόδας.

Στην ενότητα "Ο Dior στη Βρετανία" παρουσιάζεται το ονειρικό φόρεμα που σχεδιάστηκε από τον οίκο Dior για την πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Το φόρεσε στα 21α της γενέθλια το 1951.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του Harper's Bazaar, η πριγκίπισσα το περιέγραψε αργότερα ως "το αγαπημένο της φόρεμα". Το υπέροχο δαντελένιο φόρεμα που φοράει η πριγκίπισσα στο πορτραίτο των γενεθλίων της από την φωτογράφο Cecil Beaton , εντυπωσιάζει όταν το δεις από κοντά στην αίθουσα του μουσείου και επίσης μαρτυρά τη σχέση του Dior με την βασιλική οικογένεια.

Ο διάσημος  σχεδιαστής συναντήθηκε για πρώτη φορά με την νεαρή πριγκίπισσα όταν εκείνη επισκέφθηκε τον οίκο Dior κατά το πρώτο της ταξίδι στην Ευρώπη. Τον Απρίλιο του 1950, μια μέρα μετά την πρώτη επίδειξη μόδας  στη Βρετανία, ο Christian Dior οργάνωσε  ειδική παρουσίαση για τη βασίλισσα και την μικρότερη αδερφή της, μαζί με την πριγκίπισσα Μαρίνα, τη Δούκισσα του Κεντ και την Πριγκίπισσα Όλγα της Ελλάδας στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τις σημειώσεις στην αίθουσα "Dior in Britain", ο Dior εντυπωσιάστηκε από το στυλ της πριγκίπισσας Μαργαρίτας  και την περιέγραψε ως "εξόχως γοητευτική"

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ