Το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατατέθηκε στη Βουλή - Πότε θα ψηφιστεί

Τι σχολίασε ο Πάνος Καμμένος.

Το πρώτο Κοινοβούλιο που θα εγκρίνει το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, που υπεγράφη χθες, κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (06/02) στη Βουλή.

Σήμερα, στις 14:00, θα συζητηθεί στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, και την Παρασκευή (08/02) θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

Έτσι, μετά την υπερψήφιση του πρωτοκόλλου ένταξης, η Συμφωνία των Πρεσπών θα ολοκληρωθεί κι έτσι απομένει η τυπική έγκριση από τον ΟΗΕ.

Πάνος Καμμένος: «Χρειάζονται 180 βουλευτές»

Ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα αφού -όπως έγραψε- στο Twitter το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ απαιτεί ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

 

 

Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έγραψε: «Η κύρωση της συμφωνίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ λόγω του άρθρου 5 εκχωρεί κυριαρχία και δεν το θεωρεί πλέον τρίτη χώρα. Είναι απόλυτα σαφές ότι εμπίπτει στο 28 άρθρο 2 του Συντάγματος και απαιτεί πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η ΝΔ θα στηρίξει πρόταση αντισυνταγματικότητας;».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ