Φώτο & βίντεο: "Κίτρινος πυρετός" στο Παρίσι: έκαψαν Porsche και Ferrari για ένα ακόμη Σαββατοκύριακο οι διαδηλωτές

Βίαιες συγκρούσεις στην πόλη του φωτός

Τα σοβαρά επεισόδια και οι άγριες συγκρούσεις δεν έλειψαν ούτε από την 13η πράξη της κινητοποίησης των "κίτρινων γιλέκων" στο Παρίσι, στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές.

Από το "μένος" των διαμαρτυρόμενων δεν γλύτωσαν ούτε πανάκριβα αυτοκίνητα που παραδόθηκαν στις φλόγες. Το Σάββατο, στις βίαιες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, συγκεντρωμένοι έσπασαν και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, ενώ επέδειξαν ιδιαίτερη μανία σε πανάκριβες Porsche και Ferrari που βρήκαν μπροστά τους.

Επίσης, πέταξαν αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων, ένας 30χρονος διαδηλωτής έχασε το χέρι του όταν εξερράγη ένας "μηχανισμός" που κρατούσε, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, 51.400 άνθρωποι μετείχαν στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα το Σάββατο, από τους οποίους οι 4.000 στο Παρίσι, αριθμός αισθητά μικρότερος από εκείνο της προηγούμενης εβδομάδας όταν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάντα, 58.600 άτομα βγήκαν στους δρόμους, από τους οποίους οι 10.500 στην πρωτεύουσα.

Επεισόδια έγιναν και στο Μπορντό, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν ελαφρά οχτώ αστυνομικοί, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Le Monde.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ