Καρναβάλι: Αυτοί είναι οι 10 καλύτεροι προορισμοί σε Ελλάδα & Ευρώπη για τις απόκριες

Μπορεί το Ρίο ντε Τζανέιρο να είναι μακριά όμως υπάρχουν τέλειοι καρναβαλίστικοι προορισμοί στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το καρναβάλι σημαίνει χορός, παρέλαση, μεταμόρφωση σε κάτι που είναι διαφορετικό από την καθημερινότητα μας. Έτσι λίγο πριν την έναρξη της νηστείας Ορθόδοξων και Καθολικών εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν στα καρναβάλια.

Αν αναρωτιέσαι που μπορείς να περάσεις τις απόκριες για να ξεφύγεις εντελώς από την ρουτίνα, μπορείς να πεταχτείς μέχρι την Βενετία ή να περάσεις τέλεια στο καρναβάλι της Ξάνθης. Η επιλογή εγχώριου ή ευρωπαϊκού προορισμού είναι δική σου.

Το Ediva, προτείνει 10 τέλεια καρναβάλια στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Πάτρα
Η Πάτρα είναι η πόλη με το πιο φημισμένο καρναβάλι της χώρας. Στην Πάτρα γίνεται χαμός κάθε χρόνο με πολλή μουσική, χορό, πολύ κόσμο και πολλά events. Το καρναβάλι όμως δεν είναι το μόνο που μπορείς να δεις στην πρωτεύουσα της Αχαΐας αφού εκεί υπάρχει το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο και το Κάστρο που αξίζει να επισκεφτείς.

Κοζάνη
Έθιμα διονυσιακής προέλευσης, ταμπεραμέντο και χοροί δημιουργούν κέφι και χαρά στους επισκέπτες της μακεδονίτικης πόλης. Εδώ το καρναβάλι είναι πιο παραδοσιακό με μασκαράδες, μπάντες, άφθονο κρασί και πολλές θεατρικές παραστάσεις. Αν επιλέξεις την όμορφη πόλη της Μακεδονίας θα δεις τις φωτισμένες με Φανούς γειτονιές να ζωντανεύουν με χορό και φαγητό κάθε βράδυ!

Καλαμάτα

Η όμορφη Καλαμάτα είναι μία πόλη που αξίζει να επισκεφτείς όλο τον χρόνο και για κάθε γιορτή. Φέτος διοργανώνει το έβδομο μεγάλο καρναβάλι της και αναμένεται να γίνει χαμός. Εκτός από το καρναβάλι υπάρχει το κυνήγι του θησαυρού, αερόστατα, φαγητό, χαρταετοί και πάρτι! 

Ξάνθη
Το Ξανθιώτικο καρναβάλι συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες τόσο από άλλες πόλεις της χώρας όσο και από Βαλκανικές χώρες. Είναι από τα πιο μεγάλα και γνωστά καρναβάλια της Ελλάδας και ξεκίνησε το 1966 με πολλές λαογραφικές γιορτές. Σήμερα έχει τρεις τεράστιες παρελάσεις, εκδηλώσεις με μεγάλους καλλιτέχνες, υπαίθρια πάρτι, φαγητό, χορό και ποτό! Στην τελετή λήξης γίνεται σόου πυροτεχνημάτων ενώ καίγεται ο «Τζάρος» σύμφωνα με την τοπική παράδοση.

Θήβα

Η Θήβα είναι ένας προορισμός πολύ κοντά στην Αθήνα και διοργανώνει ένα καρναβάλι πιο παραδοσιακό. Το έθιμο εδώ λέγεται «Βλάχικος γάμος» και έχει αρχαίους πολεμικούς χορούς, πολύ ποτό, λέξεις και στολισμό που μπορεί να κάνει τους επισκέπτες να κοκκινίσουν. Τα έθιμα έχουν τις ρίζες τους στην διονυσιακή λατρεία και τον ποιμενικό γάμο όπως γινόταν δύο αιώνες πριν. Σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείς.

Ρέθυμνο
Στο Ρέθυμνο της πανέμορφης Κρήτης από το 1914 κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνονται εκδηλώσεις και εορτασμοί. Το καρναβάλι είναι θεσμός για το Ρέθυμνο και κάθε χρόνο γίνονται παρελάσεις, κυνήγι θησαυρού, και πάρα πολλές εκδηλώσεις με την χαρά να είναι διάχυτη! Αν βρεθείς στο Ρέθυμνο αυτή την εποχή του χρόνου, φρόντισε εκτός από το καρναβάλι να επισκεφτείς το ενετικό φρούριο, την Λότζια, τον πύργο του Ρολογιού αλλά και άλλους αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.

Κολωνία Γερμανία
Η Κολωνία αλλάζει εντελώς τις μέρες του καρναβαλιού που φέτος είναι από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου. Αυτές τις μέρες η πόλη μεταμορφώνεται για το πιο φανταχτερό πολιτιστικό event της Γερμανίας. Οι ημέρες του καρναβαλιού λέγονται «Τρελές μέρες» και όντως δεν υπάρχει επισκέπτης ή κάτοικος της πόλης χωρίς φανταχτερή στολή. Τα μαγαζιά είναι ανοικτά και προσφέρουν άφθονη μπύρα ενώ γίνεται πάρτι όλη μέρα και όλη νύχτα! Η πτήση από Αθήνα για Κολωνία διαρκεί περίπου τρεις ώρες.

Βενετία Ιταλία
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ιστορικά καρναβάλια του κόσμου είναι αυτό της Βενετίας. Το κλίμα είναι τόσο χαρούμενο όσο και ρομαντικό αφού οι φημισμένες γόνδολες δημιουργούν ρομαντική διάθεση. Το καρναβάλι αυτό συγκεντρώνει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και όχι τυχαία αφού είναι πολύ εντυπωσιακό. Η Βενετία βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες μακριά και αξίζει να την επισκεφτείς.

Μπινς Βέλγιο
Το πιο διάσημο καρναβάλι του Βελγίου είναι και ένα από τα πιο διάσημα της Ευρώπης. Σε αυτό το καρναβάλι κάτι διαφορετικό συμβαίνει αφού ομάδες με παραδοσιακές στολές (Ζιλ) χορεύουν και μετά πετάνε δεκάδες πορτοκάλια στους γύρω τους. Το καρναβάλι του Μπινς προστατεύεται από την UNESCO ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Το Βέλγιο είναι περίπου τρεις ώρες και 30 λεπτά μακριά.

Σάντα Κρουζ Κανάρια Νησιά (Ισπανία)
Σε λάτιν ρυθμούς γίνεται το πιο δημοφιλές (μετά το Ρίο) καρναβάλι του κόσμου! Στα τροπικά Κανάρια Νησιά έρχονται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες και ειδικότερα στην Τενερίφη που αλλιώς ονομάζεται «το νησί της αιώνιας άνοιξης». Στην Τενερίφη διοργανώνεται αυτό το εντυπωσιακό event . Εδώ αναμένεται να δεις εντυπωσιακά κοστούμια, τεράστιες παρελάσεις και να ζήσεις μία εμπειρία ζωής σχεδόν όπως την ζουν οι επισκέπτες του καρναβαλιού του Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ