Χρήσιμες & αποτελεσματικές συμβουλές για να ξεπεράσετε τον πρώην σας

Όλες μας έχουμε περάσει τουλάχιστον μία φορά από την κατάσταση «δεν μπορώ να τον ξεπεράσω».

Ο λόγος για το πρώην μας. Όποιος και να ήταν, για όποιο λόγο και αν χωρίσατε, ακόμη και η απόφαση του χωρισμού ήταν δική σας, δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται από τη μια μέρα στην άλλη.

Σαφώς χρειάζεσαι χρόνο για να εκφραστείς και να ξεσπάσεις, αλλά και για να το αφήσεις σταδιακά πίσω σου. Είναι απόλυτα λογικό τον πρώτο καιρό να σκέφτεσαι μόνο αυτόν και τη σχέση που τελείωσε. Εμείς εδώ θα σου προτείνουμε τα must βήματα ώστε να προχωρήσεις σωστά και διά παντός!
 
Τι πρέπει να κάνεις για να τον ξεπεράσεις, σύμφωνα με το Ediva:

1. Φύγε από τον πειρασμό της θλίψης
Ακούγεται παράξενο, αλλά η θλίψη είναι εθιστική. Όσο περισσότερο μένεις σε τέτοια κατάσταση, τόσο περισσότερο αδρανείς και δεν κάνεις τίποτα για να ξεφύγεις από αυτή. Κάτι που η θλίψη μας απαλλάσσει από τις πολλές ευθύνες, κάτι η προσοχή που λαμβάνουμε από τον περίγυρό μας, κάτι που η θλίψη σήμερα «πουλάει» και κοντεύει να γίνει μόδα. Ως αποτέλεσμα, παραμένουμε σε αυτή την κατάσταση περισσότερο απ’ όσο μας χρειάζεται για να ξεσπάσουμε και να βιώσουμε τα συναισθήματα του χωρισμού. Αν νιώθετε πως το σκοινί έχει παρατραβήξει, απλά σπάσε το!

2. Σκέψου γιατί και πώς είσαι τόσο θλιμμένη
Τι ακριβώς σε κρατάει πίσω; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν είπες στον πρώην σου όταν χωρίσατε; Μήπως σκέφτεσαι ότι δεν θα βρεις άλλον σαν εκείνον; Ή σε πονάει που δε θα ξαναζήσεις εκείνες τις στιγμές; Ό,τι κι αν είναι, θα σε βοηθήσει πολύ να το προσδιορίσεις. Μετά μπορείς να το γράψεις κάπου, είτε σε ένα ημερολόγιο είτε σε ένα χαρτί που θα σκίσεις μετά – ό,τι προτιμάς! Σημασία έχει να μην παραμείνεις στα αρνητικά συναισθήματα, αλλά να προσδιορίσεις την πηγή τους. Αυτό θα σε βοηθήσει να τα αφήσεις πίσω σου.

3. Μην προσπαθήσεις να του τραβήξεις την προσοχή
Δυστυχώς, πολλές από εμάς πέφτουμε στην παγίδα να προσπαθήσουμε να ξανακερδίσουμε τον πρώην μας, να του δώσουμε να καταλάβει πώς περνάμε μέσω stories και posts στα social media ή, αν μας πλήγωσε, να τον «πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα». Εκτός το ότι τέτοια συμπεριφορά μας κάνει να φανούμε αξιολύπητες κατίνες, δεν μας αφήνει να βρούμε και την ηρεμία μας. Πώς στο καλό θα ξεπεράσεις τον πρώην σου και θα γίνεις ο εαυτός σου όταν ασχολείσαι όλη την ώρα με το τι ποστάρει και πώς θα «απαντήσεις» εσύ;

4. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν
Είμαι σίγουρη ότι την έχεις ακούσει πολλές φορές αυτή τη συμβουλή, ενώ είμαι ακόμα πιο σίγουρη πως σου φαίνεται χωρίς νόημα. Όμως, για σκέψου το καλά. Σίγουρα έχεις κάτι που απολαμβάνεις να κάνεις, κάποια ασχολία που δεν συμπεριλάμβανε απαραίτητα την παρουσία του. Εάν δεν έχεις, μάλλον ήσουν σε μια σχέση εξάρτησης που ο σύντροφός σου δεν σε άφηνε να κάνεις τίποτα μόνη σου. Ασχολήσου λοιπόν με τα αγαπημένα σου χόμπι και φέρσου σαν να μη σε απασχολεί ο τύπος. Fake it until you make it, που λένε και στο χωριό μου(!) και το οποίο είναι μάλιστα επιστημονικά αποδεδειγμένο.

5. Πέρνα χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα
Αποκλείεται να ήταν αυτός το μόνο πρόσωπο στη ζωή σου. Κάτι τέτοιες ώρες, οι έμπιστοι άνθρωποι μας είναι πολύτιμοι. Είτε μιλάμε για οικογένεια είτε για φίλους, ο χρόνος μαζί τους θα σε κάνει να νιώσεις πολύ καλύτερα. Όχι μόνο θα ξεχαστείς, αλλά θα δεις πως δεν χάλασε ο κόσμος για έναν άνθρωπο που τελικά δεν καταλήξατε μαζί, διότι υπάρχουν κι άλλα άτομα για τα οποία είσαι σημαντική και σε αγαπούν. Μην υποτιμήσεις λοιπόν ποτέ τις σχέσεις μαζί τους, επειδή απλά δεν τράβηξε η συγκεκριμένη.

6. Όταν νιώσεις έτοιμη, γνώρισε νέα άτομα
Αν νιώθεις ότι θες να κάνεις νέες γνωριμίες μόνο για να πικάρεις τον πρώην και ελπίζεις ότι θα φτάσει στα αυτιά του, τότε δεν είναι η κατάλληλη ώρα. Κάνε αυτό το βήμα μόνο όταν πραγματικά δεν σε ενδιαφέρει το πώς θα αντιδράσει εκείνος, γιατί αυτό σημαίνει πως όντως έχεις κάνει πρόοδο. Ο έρωτας με έρωτα περνάει, και παρά το ότι δεν ισχύει πάντα 100%, έχει μια δόση αλήθειας! Να θυμάσαι μόνο να μην πέσεις με τα μούτρα, και φυσικά να μην είσαι προκατειλημμένη λόγω της προηγούμενης σχέσης.
Η καθεμιά μας είναι διαφορετική, με τις ανάγκες και τα συναισθήματά της. Είναι λοιπόν λογικό η καθεμιά να θέλει το χρόνο και τον τρόπο της ώστε να ξεπεράσει αυτό το πιεστικό θέμα που λέγεται «πρώην». Τα βήματά όμως που σου προτείναμε δουλεύουν εγγυημένα, σε κάθε περίπτωση!
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ