Ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας και ο πρίγκιπας Παύλος ενώνουν τις δυνάμεις τους - Στόχος: Η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα (φώτο)

" Το πρόγραμμα έδωσε απασχόληση σε 59 νέους Έλληνες στην Αθήνα από τον Απρίλιο του 2018 και σκοπεύει να αυξήσει αυτόν τον αριθμό στα επόμενα 5 χρόνια σε 2.200 σε όλη την Ελλάδα"

Βασιλική συμμαχία για καλό σκοπό: Ο πρίγκιπας Παύλος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου της Ελλάδας και ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας ενώσαν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα.

Μια σημαντική εκδήλωση με χρώμα ελληνικό πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα στο St James Palace του Λονδίνου. Ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλλίας παρουσίασε τη διεύρυνση στην πατρίδα μας της πρωτοβουλίας του με τίτλο «Prince’s Trust International».

Τη θεσμοθέτησε το 1976, με στόχο να στηρίξει νέους που αναζητούν εργασία. Μέσα στις δεκαετίες που πέρασαν, χάρις στα προγράμματα κατάρτισης του θεσμού και στο δίκτυο των επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτόν, σχεδόν ένα εκατομμύριο νέοι Βρετανοί κατάφεραν να βρουν δουλειά και κυριολεκτικά να αλλάξει η ζωή τους. Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες τέτοιες κινήσεις που έχει δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου.

Κρίνοντας από την τεράστια επιτυχία του Prince’s Trust και με την οικονομική κρίση να επελαύνει στη χώρα μας, o πρίγκιπας Κάρολος τόνισε πως ήταν επιβεβλημένο να ερευνήσει με ποιον τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει τη νεολαία της Ελλάδας που πλήττεται από την ανεργία.

Έτσι η φετινή εκδήλωση ήταν αφιέρωμενη σε αυτό στο σκοπό. Ανάμεσα στις μεγάλες προσωπικότητες που έδωσαν ενεργά το "παρών" στις εκδηλώσεις ήταν και ο πρίγκιπας Παύλος ο οποίος σε ανάρτηση του στο Instagram έγραψε στη λεζάντα των φωτογραφιών που ανέβασε:

 

 

"Σκηνές από μια επιτυχημένη εβδομάδα στο Λονδίνο, στη διάρκεια της οποίας βρεθήκαμε με τον ξάδερφο μου πρίγκιπα Κάρολο της Ουαλίας, Έλληνες της διασποράς, και συμπατριώτες μας που ήρθαν από την Ελλάδα για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς όφελος του "Prince's Trust International", με στόχο να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων στην Ελλάδα.

Ο πρίγκιπας Κάρολος συνάντησε τις δύο νεαρές κυρίες που υποστηρίχθηκαν από το "Prince's Trust" για την Ελλάδα : Την Ειρήνη Αντωνοπούλου , που πέρασε από το πρόγραμμα «get in to» και τώρα απασχολείται από την Vodafone Greece, και την Δήμητρα Γαϊτανέρη που πέρασε από το πρόγραμμα «επιχείρηση» και τώρα είναι έτοιμη να ανοίξει το δικό της νηπιαγωγείο στην Ελλάδα.

 Το πρόγραμμα έδωσε απασχόληση σε 59 νέους Έλληνες στην Αθήνα από τον Απρίλιο του 2018 και σκοπεύει να αυξήσει αυτόν τον αριθμό στα επόμενα 5 χρόνια σε 2.200 σε όλη την Ελλάδα

Ευχαριστούμε  την οικογένεια Dean & Marianne Metropoulos και την THI που ήταν επικεφαλής χορηγοί των λίγων ημερών."

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ