Πάτρα: Οδύνη και βουβός θρήνος στην κηδεία του Εύζωνα Σπύρου Θωμά (φώτο-βίντεο)

Τραγικές παρουσίες ο πατέρας και η μητέρα του Σπύρου, έχοντας δίπλα τους ως στήριγμα το άλλο τους παιδί, τον μικρότερο αδελφό του αδικοχαμένου Εύζωνα

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στην Πάτρα, το μεσημέρι του Σαββάτου, για να πει το τελευταίο αντίο, στον 24χρονο Πατρινό Εύζωνα Σπύρο Θωμά που έχασε τη ζωή του ξαφνικά, βυθίζοντας στη θλίψη την πόλη και ντύνοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους.  

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Σπύρος Θωμάς, ένα παιδί με ευγένεια και καλοσύνη στη συμπεριφορά του και στην προσωπικότητά του, δεν είναι πια μαζί μας. Ο Σπύρος Θωμάς έφυγε από τη ζωή ξαφνικά όταν το βράδυ της Πέμπτης δεν αισθάνθηκε καλά. 

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο "γίγαντας" έσβησε. Ένα παιδί που είχε όλο το μέλλον μπροστά του, έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Πρόλαβε όμως κατά την διάρκεια της σύντομης ζωής του να κάνει περήφανη την οικογένειά του. Πρόλαβε, επίσης, να κάνει και πολλούς φίλους που εκτίμησαν το χαρακτήρα του και τον αγάπησαν για αυτό που ήταν. 

Συγγενείς, φίλοι, συμπαίκτες, συμμαθητές, παιδιά που μεγάλωσαν μαζί του, ήταν εκεί και τον αποχαιρέτησαν σε ένα ναό που είχε γεμίσει ασφυκτικά από τον κόσμο. Τραγικές παρουσίες ο πατέρας και η μητέρα του Σπύρου, έχοντας δίπλα τους ως στήριγμα το άλλο τους παιδί, τον μικρότερο αδελφό του αδικοχαμένου Εύζωνα. 

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου και του Επισκόπου Κερνίτσης Χρύσανθου. Έξω από την εκκλησία είχε παραταχθεί στρατιωτικό άγημα για να αποχαιρετήσει το 24χρονο παλικάρι με όλες τις τιμές που αναλογούν σε έναν Εύζωνα, συνοδεύοντάς τον στην τελευταία του κατοικία στο Α' Νεκροταφείο , όπως αναφέρει το Patras Events

Η ειδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός στην κοινωνία της Πάτρας  και κανείς δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει τον ξαφνικό θανάτου του 24χρονου, αναφέρει το Patras Times.

Ο 24χρονος, που υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία στην Προεδρική Φρουρά, πέθανε ξαφνικά το βράδυ της Πέμπτης, όταν κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των υπολοίπων στρατιωτών, την ώρα που είχε κληθεί για να δώσει το «παρών» στο βραδινό προσκλητήριο.

Ο άτυχος Εύζωνας πραγματοποίησε την πρώτη σκοπιά του στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από τις 13:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι και στη συνέχεια επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς.

Αργότερα, πραγματοποίησε και την επόμενη βάρδια του στον Άγνωστο Στρατιώτη από τις 19:00 έως τις 20:00 το απόγευμα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επέστρεψε από την σκοπία του στις εγκαταστάσεις της Προεδρικής Φρουράς, χωρίς να αναφέρει κάποια ενόχληση και έπεσε να κοιμηθεί.

Αργότερα, περίπου γύρω στις 10μμ, οι συνάδελφοι του επιχείρησαν να τον ξυπνήσουν για να παρουσιαστεί στο βραδινό προσκλητήριο. Ο άτυχος στρατιώτης σηκώθηκε κανονικά από το κρεβάτι του, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε.

Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Την ώρα του τραγικού συμβάντος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ήταν στο γραφείο του. Ενημερώθηκε αμέσως και είχε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους, από τους οποίους ενημερωνόταν συνεχώς. Όταν του μεταφέρθηκε το τραγικό νέο, ο ΠτΔ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του 24χρονου εύζωνα για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ