"Δουλεύουμε 42 χρόνια για 1000 ευρώ σύνταξη ενώ ο πατριός σου"!.. Η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν σε καυτό debate με τα κίτρινα γιλέκα

Η θετή κόρη του Γάλλου προέδρου πρόσωπο με πρόσωπο με τους χαμηλοσυνταξιούχους

Η Tiphaine Auzière, μια από τις κόρες της Μπριζίτ Μακρόν διοργάνωσε συζήτηση το βράδυ της Παρασκευής σε συνεργασία με έναν πρώην εκπρόσωπο των κίτρινων γιλέκων τον Cyril Gest. Τριάντα "κίτρινα γιλέκα" πήραν μέρος στο Debate.

Η Tiphaine οργάνωσε αυτό το debate, στην προσπάθεια της να βρει λύση που να ταιριάζει με τις αρχές του κινήματος En Marche .Περίπου 250 άτομα, συμπεριλαμβανομένων περίπου τριάντα "κίτρινων γιλέκων", συμμετείχαν σε αυτή τη συζήτηση που οργανώθηκε από ομάδες εργασίας γύρω από διάφορα θέματα, όπως η φορολογία, η δημοκρατία ή η ιθαγένεια.

Ο Cyril Gest αρχικά συμμετείχε σε πολλές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις των "κίτρινων γιλέκων", στη συνέχεια όμως εγκατέλειψε το κίνημα γιατί θεώρησε ότι ο τρόπος με τον οποίο "δομήθηκε" δεν ήταν "αποτελεσματικός" να "προωθήσουν τη συζήτηση ".Όταν γνώρισα την Tiphaine Auzière, βρήκα κάποιον που ήταν πρόθυμος να ακούσει και που ήθελε πραγματικά να βρει λύσεις ", δήλωσε ο Gest στον Τύπο.

Με τον κ. Gest, "συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε η προσδοκία να δημιουργηθεί ένας χώρος για διάλογο, στον οποίο θα μπορούσαμε να ανταλλάξουμε ιδέες και να συζητήσουμε με ανθρώπους που δεν είχαν απαραίτητα τις ίδιες απόψεις", δήλωσε η κυρία Auzière. "Θέλαμε από κοινού να βρούμε λύσεις", συνέχισε.

Η κίνηση των κίτρινων γιλέκων "μου θυμίζει μερικές φορές την έναρξη του κινήματος En Marche . Τελικά είναι και στις δύο περιπτώσεις οι πολίτες που, χωρίς κάποια γνωστή πολιτική ετικέτα για σημαία, αποφασίζουν να διεκδικήσουν αξιώσεις, επιθυμίες, να κάνουν προτάσεις και να προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο να ακουστεί  η φωνή τους», είπε η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν.

"Από τη στιγμή που υπάρχουν υπερβολές, μπορεί να "καταδικαστεί",  το κίνημα από κάποιους αλλά υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι για να βρεθούμε εδώ απόψε, γιατί νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι   έχουν πράγματα να πουν και προτάσεις να κάνουν" συνέχισε.

Ζούμε με 1000 ευρώ σύνταξη το μήνα

Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, η θετή κόρη του Εμμανουέλ Μακρόν αμφισβητήθηκε πολλές φορές από τους συμμετέχοντες, όπως στην περίπτωση του Σεργκέ, που είναι συνταξιούχος:

«Όταν βλέπουμε τι επηρεάζει τις συνταξιοδοτικές πολιτικές και πως αμείβονται οι άνθρωποι όταν εγκαταλείπουν την ενεργό εργασία δεν είναι δίκαιο ... Οι άνθρωποι εργάζονται 42 χρόνια για να καταλήξουν με σύνταξη 1.000 ευρώ! ", της είπε . «Καταλαβαίνω, καταλαβαίνω», απάντησε η νεαρή  δικηγόρος και κόρη της Μπριζίτ Μακρόν.

Ντυμένος στο "κίτρινο γιλέκο" του, ήρθε από το Berck  για να ενημερώσει την θετή κόρη του Προέδρου για την αγοραστική δύναμη των Γάλλων. "Πριν από τις εκλογές, ο Μακρόν υποστήριξε ότι δεν μείωνε καθόλου τις μικρές συντάξεις, και δεν το έκανε αυτό", είπε στην 35χρονη Tiphaine ο Σεργκέ.

"Μην αγγίζετε τα εισοδήματα ανθρώπων που δεν έχουν πολλά λεφτά ... Ας ελπίσουμε ότι σε μια οικογενειακή συζήτηση θα το επαναλάβεις αυτό  στον πατριό σου ... Αλλά θα σε ακούσει; "  της είπε.

Προσπάθησα να του εξηγήσω γιατί βρισκόμασταν στο δρόμο, οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, βρισκόμαστε στο δρόμο γιατί υπάρχουν κάποιοι ηλικιωμένοι που δεν τρώνε πια! "Δήλωσε ο Laurent, επίσης συνταξιούχος.

Η 35χρονη Tiphaine Auzière συμμετείχε ενεργά στην καμπάνια του Μακρόν το 2017. Ήταν επίσης αντικαταστάτρια του Thibaut Guilluy, του υποψηφίου του LREM που ηττήθηκε από τον Daniel Fasquelle στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Αυτό το βράδυ  το "συναίσθημα" και η  "ανταλλαγή απόψεων" έχει ως στόχο να "συζητήσουμε τις κύριες κατευθύνσεις και να οικοδομήσουμε κοινές δημόσιες πολιτικές", ήταν το κεντρικό σύνθημα του Debate.

Η Tiphaine Auzière αρνήθηκε τις φήμες που κυκλοφορούν στα Social Media ότι πήρε 10.000 ευρώ για να διοργανώσει αυτό το Debate, αναφέρει η Paris Match.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ