Η Άννα Καραμάνου απαντά στο ΚΙΝΑΛ περί παραπομπής της για διαγραφή : "Με παραπέμπετε μόνο με ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες";

"Τα περί σύμπραξης και συμμαχίας μου με τη ΝΔ είναι τουλάχιστον αστειότητες και ευφάνταστες κατασκευές"

Στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, παραπέμπει η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του κόμματος, τη μέχρι τώρα γραμματέα του Τομέα Ισότητας, πρώην ευρωβουλευτή Άννα Καραμάνου, για να αποφασίσει για τα πειθαρχικά μέτρα εις βάρος της.

Με ανακοίνωση της η Δρ. Άννα Καραμάνου , πρώην ευρωβουλευτής θέτει ερωτήματα, για τους λόγους παραπομπής της στο Πειιθαρχικό του ΚΙΝΑΛ, με το ερώτημα διαγραφής από το κόμμα.

Η ίδια λέει:

Τα περί σύμπραξης και συμμαχίας μου με τη ΝΔ είναι τουλάχιστον αστειότητες και ευφάνταστες κατασκευές, ενός κομματικού μηχανισμού που δεν γνωρίζει καν περί ποίου συλλόγου πρόκειται.

Ομιλεί περί Επιτροπής Γυναικών της Βουλής & για γυναίκες που διετέλεσαν βουλευτές και ευρωβουλευτές, ενώ, υποθέτω, αναφέρεται στις εκλογές της 26.09.2018, του διακομματικού Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, στον οποίο αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς η πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ και νομάρχης Ηρακλείου Κρήτης Ευαγγελία Σχοιναράκη και όχι η προτεινόμενη από τον κ. Κεγκέρογλου & Χριστοδουλάκη Έφη Μπέκου.

Προσωπικά, υποστήριξα εξίσου και τα δύο στελέχη, όπως ακριβώς είχε αποφασιστεί από το Δίκτυο Ισότητας του ΚΙΝΑΛ, στη συνεδρίασή της 20.09.2018. Δεν έκανα καμία απολύτως διάκριση μεταξύ των δύο. Δεν υπάρχει καμία περί του αντιθέτου μαρτυρία και πώς να υπάρξει άλλωστε. 

Στην ανάδειξη του προεδρείου από το 12μελές ΔΣ του ΠΣΓ συμμετέχουν γυναίκες από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Κόμμα Κεντρώων και 3 μέλη από το ΚΙΝΑΛ. Υποψηφιότητα για την προεδρία έθεσαν Σχοιναράκη και Μπέκου.

Πλειοψήφισε η Σχοιναράκη με 7-5. Γενική Γραμματέας βγήκε η Φωτεινή Βρύνα της ΝΔ και πρώτη αντιπρόεδρος η Ιωάννα Καναβού του ΣΥΡΙΖΑ. Η κατανομή των αξιωμάτων έγινε με συμφωνία όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στον ΠΣΓ, όπως συνήθως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις συλλόγων.

Ήταν δυνατόν να περάσει η γραμμή ΚΙΝΑΛ στον πολυκομματικό Σύλλογο? 

Προσωπικά, αν και είμαι ιδρυτικό μέλος του ΠΣΓ, στις τελευταίες εκλογές δεν έθεσα υποψηφιότητα, γιατί είμαι υπέρ της ανανέωσης, και δεν συμμετέχω στο ΔΣ του ΠΣΓ.

Κατηγορούμαι λοιπόν, αδίκως, ότι δεν πέρασα την κομματική γραμμή, της ανάδειξης της κας Μπέκου στην προεδρία του ΠΣΓ! Για το λόγο αυτό με αντικατέστησαν στη Γραμματεία του δικτύου Ισότητας του Κινήματος Αλλαγής και παραπέμπομαι στο πειθαρχικό, υποθέτω με το ερώτημα της διαγραφής, για σύμπραξη και συμμαχία με τη ΝΔ!!! Έτσι χωρίς καμία διερεύνηση της αλήθειας! Μόνο με ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες! 

Θα ήταν περισσότερο έντιμο και ειλικρινές, να με παραπέμψουν για τη δημόσια τοποθέτησή μου υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ