Σκουπίδια-βουνό μαζεύτηκαν από το Έβερεστ το 2018: Έφτασαν τους 300 τόνους

Η Κίνα έκλεισε καταφύγιο στη δική της πλευρά του Έβερεστ, καθώς αποτελούσε ένα σημείο που επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργούν σκουπίδια-βουνό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Άτομα με άδεια αναρρίχησης θα εξακολουθούν να φτάνουν μέχρι το σημείο, αναφέρουν τα μέσα. Ωστόσο, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν τον Ιανουάριο ότι θα εκδίδουν μόνο 300 άδειες ετησίως σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι τουρίστες.

Το 2015, το πιο πρόσφατο έτος κατά το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, 40.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν το καταφύγιο, σύμφωνα με το BBC.

Οι αρχές ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι συνέλεξαν περισσότερους από 300 τόνους απορριμμάτων από το βουνό το 2018. Οι αναρριχητές θα είναι υποχρεωμένοι επίσης, να μεταφέρουν όλα τα σκουπίδια μαζί τους σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί η περιοχή καθαρή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ